Kalevan uusintavaalit 12.-28.2.2018

Keskinäisessä Vakuutusyhtiössä Kalevassa järjestettiin luottamusmiesvaalit marraskuussa 2017. Yhtiössä havaittiin menettelyvirhe valitsijamiesten kelpoisuuden tarkistuksessa. Tästä seurauksena Kalevan vaalilautakunta päätti peruuttaa vaalit ennen ääntenlaskun aloittamista. Kaleva järjestää uusintavaalit 12.-28.2.2018. Nykyisten erovuoroisten luottamusmiesten toimintakausi jatkuu, kunnes uusintavaalien tulos on vahvistettu.

Keskinäisen Vakuutusyhtiön Kalevan osakkaita ovat vakuutuksenottajat ja takuupääoman omistajat. Vakuutuksenottajia on noin 210 000. Takuupääoman omistavat puoliksi Sampo Oyj tytäryhtiöineen ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma tytäryhtiöineen.

Vakuutuksenottajaosakkaiden päätösvaltaa yhtiökokouksessa käyttävät edustajistona heidän luottamusmiehensä. Luottamusmiehillä ja takuupääoman omistajilla on molemmilla yhteensä 30 ääntä.

Luottamusmiehiä on 30, joista 15 erovuoroista valitaan postivaaleilla joka neljäs vuosi. Edelliset vaalit järjestettiin 2013.

Kalevan yhtiöjärjestys (pdf)

Äänestämällä vaikutat

Kalevan uudet luottamusmiesvaalit pidetään 12.-28.2.2018. Vaikuta äänestämällä. Postitamme äänestysliput ennen 12.2.2018. Varmistathan, että äänetyslippusi on perillä ennen helmikuun viimeistä päivää, jotta se ehtii äänten laskentaan.

Miksi ehdokkaaksi?

Kaleva on Suomen vanhin ja yksi vakavaraisimmista henkivakuutusyhtiöistä. Vakuutuksenottajana sinulla on mahdollisuus ryhtyä ehdokkaaksi helmikuun uusiin luottamusmiesvaaleihin ja päästä näin vaikuttamaan eturivin paikalta.

Miksi luottamusmieheksi Kalevaan?

 

Ehdokasasettelu

Vähintään kolme äänioikeutettua osakasta voi perustaa valitsijayhdistyksen ja asettaa enintään kolme vaalikelpoista osakasta ehdokkaaksi vaaleihin. Valitsijayhdistyksen asiamiehen tulee viimeistään 5.1.2018 kello 16.00 toimittaa vaalilautakunnalle kirjallinen hakemus valitsijayhdistyksen ehdokaslistan ottamisesta ehdokaslistojen yhdistelmään.

Hakemus lähetetään osoitteella:

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva
Vaalilautakunta
PL 347
00101 Helsinki

Yleistä vaaleista

Ehdokkuus

Ehdokkaaksi voi ryhtyä asiakkaat, joilla on Kalevan myöntämä vakuutus (Ifin myymä Primus tai Mandatum Lifen hoidossa oleva Kalevan vakuutus), joka on alkanut ennen 1.1.2017.
Katso tästä tarkemmat kriteerit vaaliehdokkuuteen.

 

Äänioikeus

Vaaleissa on äänioikeutettu jokainen vakuutuksenottajaosakas, jolla on voimassaoleva vakuutus 30.6.2017. Kullakin äänioikeutetulla on yksi ääni. Äänioikeutta ei voi käyttää valtakirjalla.

 

 

Vaalilautakunta

Kalevan hallitus asettaa luottamusmiesten vaalia varten vaalilautakunnan. 12.-28.2.2018 pidettävien uusintavaalien vaalilautakunnan puheenjohtajana toimii Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki. Vaalilautakunnan muut jäsenet ovat Teollisuusliiton talouspäällikkö Timo Korpijärvi, Insinööriliiton järjestöjohtaja Tommi Grönholm, Kalevan toimitusjohtaja Timo Laitinen ja lautakunnan sihteerinä Mandatum Lifen lakiasiainjohtaja Timo Vuokila.

Haluatko kuulla lisää?

Lisätietoja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

 

 

Timo Laitinen
toimitusjohtaja
puh. 050 424 4104
timo.laitinen@mandatumlife.fi

 

 

Minna Mikkanen
markkinointijohtaja
puh. 050 536 4688
minna.mikkanen@mandatumlife.fi

Asiakaspalvelu

Primus-vakuutus (If Vahinkovakuutusyhtiö)

010 19 19 19
ma-pe 8-20 (pvm/mpm)

Asiakaspalvelu

Muut Kalevan tuotteet (Mandatum Life)

0200 31100
ma-to 8-18, pe 8-17 (pvm/mpm)

Korvaukset

Miten haet korvauksia Kalevan vakuutuksista?

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi meille, niin me soitamme sinulle.

* Pakollinen kenttä

Voit jättää soittopyynnön tällä lomakkeella, niin me soitamme sinulle.

Valitsemalla valikosta aiheen tai kirjoittamalla lisätietoja, voimme palvella teitä tehokkaammin.