« Kaikki ajankohtaiset

31.3.2022

Elokuva herättää henkivakuutuksen tarpeellisuuteen

Vain joka kolmannella suomalaisella on henkivakuutus, vaikka yksityishenkilöiden ja kotitalouksien velkataakka on kasvanut suureksi. Henkivakuutusyhtiö Kaleva herättää nyt suomalaisia uudella tavalla henkivakuutuksen tarpeellisuuteen. Kaleva on pääyhteistyökumppanina syksyllä 2022 ensi-iltaan tulevassa kotimaisessa Häät ennen hautajaisia -elokuvassa. Kari Ketosen ohjaaman elokuvan pääosissa näyttelevät Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi.  

Henkivakuutusyhtiö Kalevan selvitysten mukaan ainoastaan noin joka kolmas suomalainen on vakuuttanut henkensä. Yleisin selitys vakuutuksen puuttumiselle on, että asia ei ole tullut mieleen. Henkivakuutus kannattaa ottaa silloin, kun kaikki on hyvin. Kaleva haluaa nyt muistuttaa henkivakuutuksen tarpeellisuudesta tekemällä yhteistyötä suomalaisten elokuvantekijöiden kanssa. Kaleva on syksyllä 2022 ensi-iltaan tulevan Häät ennen hautajaisia -elokuvan pääyhteistyökumppani.

Elokuvassa hääsuunnittelija Joannan täytyy löytää kulissipoikaystävä piristääkseen masentunutta isäänsä. Kuin tilauksesta Joannan elämään astelee omalaatuinen hautausurakoitsija Sakke, jolla on myös omat motiivinsa löytää tyttöystävä. Samaan aikaan Joanna saa mullistavia uutisia, eikä mikään voi palata enää ennalleen.

– Elämää ei voi käsikirjoittaa. Juuri siksi henkivakuutuksia tarvitaan. Kuolemantapauksen sattuessa jokaisen velat ja vastuut koskettavat hänen läheisiään, mutta henkivakuutuskorvauksen avulla heidän elämäänsä voidaan helpottaa. Korvaus on käytettävissä heti, koska myös rahaa tarvitaan välittömästi. Esimerkiksi lainojen hoitoon tarvitaan usein kahden hengen tulot, mutta puolison kuolemantapauksen jälkeen lainoista vastaa yksi henkilö yksin. Lisäksi kuoleman kohdatessa menot yleensä kasvavat hetkellisesti esimerkiksi perintöverojen, kuolemaan liittyvien menojen ja oman arjen järjestelyyn liittyvien kulujen vuoksi, toimitusjohtaja
Timo Laitinen Henkivakuutusyhtiö Kalevasta sanoo.   

Häät ennen hautajaisia -elokuva on näyttelijänä ja käsikirjoittajana tunnetun Kari Ketosen ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus, ja sen pääosissa nähdään muun muassa Syke-sarjasta tutut Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi. Elokuvan on käsikirjoittanut Leo Viirret, tuotantoyhtiö on Yellow Film & TV ja tuottaja Ilona Vehmas. Elokuvan kuvaukset saatiin päätökseen maaliskuussa, ja ennakkonäytös järjestetään elokuussa Red Carpet -elokuvafestivaaleilla Hyvinkäällä. 

Henkivakuutus maksaa vähemmän kuin luullaan

Suomalaisilla on vähäiset ja osin virheelliset tiedot henkivakuuttamisesta. Usein luullaan, että henkivakuutus korvaa vain tapaturmasta aiheutuvia kuolemia. Toisin on: henkivakuutus kattaa sekä tapaturmaisen että sairaudesta johtuvan kuoleman. Se on tärkeää, sillä noin 80 prosenttia kuolemantapauksista johtuu sairauksista. Toinen yleinen harhaluulo liittyy henkivakuutuksen hintaan. Sen vuosikulut mielletään satoja euroja korkeammiksi kuin mitä ne todellisuudessa ovat.

– Henkivakuutuksen hinta vaihtelee muun muassa korvauksen suuruuden ja vakuutettavan henkilön iän mukaan.

Kalevan henkivakuutukset on suunnattu Kalevan yhteistyöjärjestöjen jäsenille ja heidän puolisoilleen, jotka saavat henkivakuutuksen hinnoista jäsenyyteen perustuvan alennuksen. Esimerkiksi 100 000 euron henkivakuutus 30-vuotiaalle maksaa keskimäärin selvästi alle kymmenen euroa kuussa, Laitinen kertoo.

Erityisen tärkeää henkivakuutuksen ottaminen on silloin, kun vakuutetulla on lähimmäisiä, joiden elämään hänen kuolemansa vaikuttaa taloudellisesti tai jos hän on itse riippuvainen esimerkiksi puolisonsa tuloista. Henkivakuutuksen ottamisen puolesta puhuu myös yksityishenkilöiden ja kotitalouksien velkaantuminen, joka on historiallisen korkealla tasolla.

– Läheiset, kuten puoliso ja perhe, ovat tärkeässä roolissa myös Häät ennen hautajaisia -elokuvassa. Heidän elämänsä turvaaminen on tärkeää, ja siksi Kalevan henkivakuutus sisältää pariturvamahdollisuuden eli kahden henkilön yhteisturvan. Pariturvan etu on se, että se on noin neljänneksen edullisempi kuin erikseen otetut henkivakuutukset, Laitinen kertoo. 

 

Lisätietoja:

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva
Minna Mikkanen, johtaja
puh. 050 536 4688
minna.mikkanen@kalevavakuutus.fi

 

HEH_still_3.JPG