Saavutettavuus Kalevassa

Tämä sivu sisältää yleistä tietoa Kaleva Vakuutuksen digitaalisten palveluiden saavutettavuudesta ja verkkosivujen saavutettavuusselosteet.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittaa Kaleva Vakuutusta varmistamaan digitaalisten palveluiden ja sisällön saavutettavuuden kansainvälisen WCAG-ohjeistuksen A- ja AA-tason kriteerien mukaisesti. Lain taustalla on Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivi. Saavutettavuusmuutokset vaikuttavat digitaalisten palveluiden visuaaliseen ilmeeseen ja parantavat niiden käytettävyyttä.

Saavutettavuudella lisätään yhdenvertaisuutta digitalisoituvassa yhteiskunnassa ja varmistetaan, että digitaaliset palvelut ja sisällöt ovat käytettäviä mahdollisimman monille erilaisista lähtökohdista huolimatta. Näin helpotetaan ja tuetaan esimerkiksi erityisryhmien, kuten näkö- ja kuulovammaisten tai keskittymisvaikeuksista kärsivien, verkkoasiointia ja digitaalisten palveluiden käyttämistä.

Saavutettavuusselosteet

Kaleva vakuutuksen verkkosivujen saavutettavuusselosteet on listattu alla. Selosteet sisältävät yksityiskohtaiset tiedot verkkosivujen saavutettavuudesta. Kussakin selosteessa kerrotaan täyttääkö digitaalinen palvelu vaadittavat edellytykset ja miten mahdolliset puutteet palvelun saavutettavuudessa korjataan.

Saavutettavuusseloste (kalevavakuutus.fi)

Saavutettavuusseloste (henkivakuutuskuntoon.fi)

Palaute Kaleva Vakuutuksen verkkosivujen ja sisältöjen saavutettavuudesta

Olemme kiinnostuneita havainnoistasi. Haluamme tehdä palveluistamme saavutettavan mahdollisimman monelle ja korjata saavutettavuuteen liittyvät puutteet. Mikäli huomaat puutteita Kaleva Vakuutuksen digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa, otathan meihin yhteyttä. Voit jättää palautteen alla olevalla lomakkeella. Vastaamme palautteisiin 14 päivän kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa sitä määräajassa, voit olla yhteydessä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on viranomainen, joka valvoo Suomessa lain saavutettavuusvaatimusten noudattamista.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
Sähköposti: saavutettavuus@avi.fi
Puhelinvaihde: 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fi