« Kaikki ajankohtaiset

25.7.2023

Tässä ovat Kalevan kisojen esiurheilijat: tule kannustamaan nuoret omiin ennätyksiinsä

28.–30.7. Lahdessa pidettävien Kalevan kisojen esiurheilijoiksi valittiin kuusi lasta Lahden seudulta. Esiurheilijat pääsevät koettamaan omia ennätyksiään ennen lajifinaaleja. Henkivakuutusyhtiö Kaleva palkitsee esiurheilijoita niin hyvistä yrityksistä kuin ennätystensä rikkomisista.

Esiurheilijamme ovat:

Perjantaina 28.7.

  • Miesten pituus: Veeti Seppälä, Lahden Ahkera
  • Naisten keihäs: Elsa Kemppainen, Lahden Ahkera

Lauantaina 29.7.

  • Naisten korkeus: Jasmiina Kärkkäinen, Lahden Ahkera
  • Miesten moukari: Eero Leminen, Heinolan Isku

Sunnuntaina 30.7.

  • Miesten keihäs: Tomas Mäkinen, Lahden Ahkera
  • Naisten Kuula: Ronja Malmström, Iitin Pyrintö

Tuemme lasten urheilua kolmella tapaa

Meille Kalevassa Kalevan kisat ovat kesän kohokohta, ja urheilun lisäksi huomiomme keskipisteenä ovat lapset ja nuoret, joiden liikuntaa ja urheilua haluamme tukea.

Teemme tätä kolmella tavalla, joista ensimmäinen on se, että mahdollistamme nuorille esiurheilijoillemme jotain ainutlaatuista. Kannustamme Lahden seudulta valitut, 12-vuotiaat ja nuoremmat Kalevan esiurheilijat omiin ennätyksiinsä ennen lajifinaaleja.

Toinen tekomme Kalevan kisoissa on lahjoitus nuorten urheilun tukemiseen. Kisateltallamme kerrytämme hyväntekeväisyyspottia, joka käytetään paikallisten nuorten yleisurheiluharrastuksen edistämiseen. Käväise kerryttämässä lahjoitussummaa: tule teltallemme heittämään lusikka nurkkaan!

Jos et pääse Lahdenkisoihin, voit käydä heittämässä lusikkaa nurkkaan myös virtuaalisesti. Pelaa lusikan nurkkaan heittoa ja osallistu 150 euron Intersportin lahjakorttien arvontaan.

Pelaa ja voita

Kolmanneksi haluamme nostaa ihmisten tietoisuutta siitä, mitä kaikkea vanhemman kuolemasta seuraa perheelle. Lasten urheiluharrastusten hinnat ovat kasvaneet, ja toisen vanhemman menehtyessä leski ja lapset voivat joutua taloushaasteisiin, jos kuolemaan ei ole varauduttu. Moni joutuu pakon edessä muuttamaan, ja harrastuksista ja elämänlaadusta voidaan joutua säästämään.

Tiedätkö, mistä Kalevan kisojen nimi tulee?

Tiesitkö, että yleisurheilun SM-kisojen nimi juontaa juurensa yhtiömme nimestä? Lahden Stadionilla kisa-ajan komeileva 114-vuotias Kalevan Malja on henkilöstömme vuonna 1909 lahjoittama kiertopalkinto. Tavoitteemme oli jo tuolloin kannustaa nuoria liikkumaan ja pitämään huolta terveydestään.

Maljaan kaiverrettu teksti “Ruumiillinen ja taloudellinen hyvinvointi päämäärämme” toimii ohjanuoranamme edelleen. Tänä päivänä haluamme kiinnittää yhä enemmän huomiota myös henkiseen hyvinvointiin. Liikunnalla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia mielen hyvinvointiin.