« Kaikki ajankohtaiset

3.6.2024

Henkivakuutusyhtiö Kaleva virallisesti 150 vuotta

Viime sunnuntaina tuli täyteen 150 vuotta siitä, kun Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva sai toimiluvan. Luvan myönsi aikanaan Venäjän keisarillinen senaatti, koska Suomi ei vielä silloin ollut itsenäinen valtio.

Suomalaisten elintason nousu on ollut huimaa

”Yhtiömme on vanhin suomalainen henkivakuutusyhtiö. Kaleva on nähnyt Suomen itsenäistymisen ja todistanut Suomen vaiherikasta historiaa. Henkivakuutusyhtiönä Kaleva on turvannut suomalaisten toimeentuloa hyvin erilaisissa olosuhteissa”, kertoo Kalevan toimitusjohtaja Timo Vuokila.

Kaleva perustettiin aikana, jolloin kulkutaudit ja nälänhätä olivat riepotelleet suomalaisia. Suurin osa kansasta oli köyhää. Vaikka yhteiskunta on kehittynyt ja suomalaisten varallisuus kasvanut, henkivakuutuksen tarve ei ole kadonnut minnekään. Jopa päinvastoin: 

”Suomalaisilla on yhä enemmän velkaa, ja huoltajan tai puolison menehtyminen aiheuttaa suuren surun lisäksi myös taloudellisia haasteita, jos kuolemaan ei ole varauduttu”, Vuokila jatkaa.

Iästään huolimatta teknologinen edelläkävijä

Vaikka Kaleva yhtiönä on iäkäs, se on aina ollut kiinnostunut teknologisesta kehityksestä. 1980-luvulla Kaleva kehitti uudenlaisen säästöhenkivakuutuksen, jonka esittelyyn vakuutusasiamiehille hankittiin kannettavat tietokoneet. Uuden tuotteen arvonkehitykseen eivät riittäneet enää paperiset taulukot, vaan tietokoneella voitiin esitellä eri vaihtoehtoja erilaisille maksujärjestelyille.

2010-luvulla Kaleva on edelleen ollut teknologinen edelläkävijä. Se toi ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden ostaa henkivakuutuksen muutamassa minuutissa netistä niin, että vakuutus astuu heti voimaan.

”Teemme jatkuvaa kehitystyötä asiakkaitamme kuunnellen, jotta suomalaisten olisi mahdollisimman helppoa turvata läheisten toimeentulo kuoleman varalta”, kertoo tuote- ja asiakaskokemuspäällikkö Sini Rakkola.

Nykyiset henkivakuutukset voimassa jopa vuoteen 2087 asti

Kaleva on vakavarainen yhtiö, jonka tulee turvata asiakkaitaan kauas tulevaisuuteen. Nykyisistä vakuutuksista monet jatkuvat aina 2080-luvulle. Vanhimmat voimassa olevat vakuutukset Kalevassa on otettu vuonna 1951.

”Turvaamme tällä hetkellä noin 221 000 suomalaisen hengen”, Rakkola toteaa.