« Kaikki ajankohtaiset

4.7.2024

Kalevan kisoissa kerättiin 2 005 euroa lasten yleisurheilun hyväksi

Henkivakuutusyhtiö Kaleva lahjoittaa 2 005 euroa Kalevan kisat järjestäneen alueen lasten ja nuorten yleisurheilun hyväksi. Lahjoitettava summa kerättiin Kalevan kisojen yleisön voimin: kisojen kävijät pääsivät heittämään lusikkaa nurkkaan Kalevan teltalla, ja mitä useampi lusikka jäi nurkkaan, sitä enemmän rahaa heitot kerryttivät.

Lapsi heittämässä lusikkaa Kalevan kisoissa Vaasassa.

Kaleva lahjoittaa heitettyjen lusikoiden pistemäärästä muunnetun rahasumman vuosittain sen alueen yleisurheiluseurojen haettavaksi, jossa Kalevan kisat on järjestetty. Rahoitettavan toiminnan on edistettävä lasten ja nuorten yleisurheilun harrastamista. Tänä vuonna ÖID-Friidrottin ja Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilun jäsenseurat voivat hakea tukea omien ideoidensa toteuttamiseen Suomen Urheiluliitolta (SUL). SUL ja Kaleva yhdessä päättävät tuen saajat, ja SUL ohjeistaa seuroja hakuprosessista.

”Lasten ja nuorten harrastaminen on yleisurheilun ydin, niinpä seurojen tukeminen tällä saralla on meille hyvin tärkeää. Olemmekin Suomen Urheiluliitossa erittäin tyytyväisiä, että Henkivakuutusyhtiö Kalevan yhteistyön kautta on löytynyt tällainen kekseliäs yleisöä osallistava keino tukea yleisurheiluseuroja”, toteaa Track & Field Finlandin toimitusjohtaja Jari Töykkä.

Ensi vuonna kisat pidetään Espoossa, jolloin Henkivakuutusyhtiö Kaleva lahjoittaa kisoissa kerätyn summan jälleen nuorten yleisurheilun tukemiseen. Vuonna 2025 kannustuspotin rahaa voivat hakea Helsy ry:n, Uudenmaan Yleisurheilun ja Nyland-Åbolands ID:n seurat.

Viime vuoden lahjoitusta käytettiin seiväshyppyyn ja valmennuksen tason nostoon

Viime vuonna kisat olivat Lahdessa, ja lusikan heitolla kerätty summa jaettiin Lahden Ahkeran, Nastolan Nasevan ja Asikkalan Raikkaan hankkeisiin. Lahden Ahkeralle myönnettiin 2 000 euroa uusien yleisurheiluryhmien perustamiseen. Tukipotti käytettiin valmentajien kouluttamiseen, välinehankintoihin ja erityisesti pienryhmätoimintaa vaativien lajien valmentajakorvauksiin, kuten seiväs- ja korkeushyppyyn.

Nastolan Nasevalle myönnettiin 1 000 euroa valmentajien kouluttamiseen ja harjoitusvälineisiin. Erityisesti seiväshyppy kiinnostaa seurassa ja uusia seipäitä tarvittiin seuraan. Asikkalan Raikkaalle myönnettiin 600 euroa koko seuran yhteisen leirin järjestämiseen. 

Kaleva tukenut lasten ja nuorten yleisurheilua jo vuodesta 2017

Henkivakuutusyhtiö Kaleva on kerryttänyt Kalevan kisojen yhteydessä pottia lasten ja nuorten yleisurheilun tukemiseen jo vuodesta 2017. Tänä vuonna rahapottia kerryttänyt lusikanheitto pyrki osaltaan helpottamaan kuolemasta keskustelemista ja pahimpaan varautumista. Vanhemman kuolema voi viedä lapselta mahdollisuuden hintavien liikuntaharrastusten jatkamiseen aikana, jolloin mielekkäälle tekemiselle on suuri tarve.

Toisen vanhemman kuolema on lapselle paitsi henkinen, myös käytännön arjessa näkyvä tragedia. Lasten urheiluharrastukset ovat usein niin kalliita, ettei leskeksi jäänyt vanhempi pysty niitä yksin maksamaan. Henkivakuutus on vanhempien keino mahdollistaa lapsilleen hyvä ja aktiivinen lapsuus silloinkin, kun pahin tapahtuu.