Kalevan historia

Henkivakuutusyhtiö Kalevan historian ensimmäinen henkivakuutus kirjoitettiin vuonna 1874. Yhtiö oli perustettu aiemmin samana vuonna. Suomessa toimi tuolloin muutama ulkomainen henkivakuutusyhtiö, Kaleva oli ensimmäinen suomalainen.

Vanhin suomalainen henkivakuutusyhtiö Kaleva otti ensimmäiset vakuutushakemukset vastaan 1. päivänä joulukuuta 1874. Kalevan perustamisella haluttiin estää kotimaisten vakuutuspääomien valuminen maassa 1800-luvulla toimineiden ulkomaisten henkivakuutusyhtiöiden taseisiin. Kalevan perustamisen sosiaalisena taustana oli huoli perheiden taloudellisesta turvallisuudesta.

Ensimmäiset markkinoille tuodut vakuutustuotteet olivat jo tuolloin moderneja ja niillä on vastineensa tämän päivän tuotetarjonnassa. Riskivakuutuksella varaudutaan kuoleman varalta, säästöhenkivakuutukseen sijoitetaan varoja omaan tai lapsen tulevaisuuteen, elinkorkovakuutus tunnetaan tänä päivänä eläkevakuutuksena.

Uraauurtavaa tuotekehitystä jatkettiin 1980-luvulla, jolloin Kaleva toi markkinoille Optimi-vakuutukset henkilö- ja yritysasiakkaille. Vuonna 2005 Kaleva ja If kehittivät yhteistyössä Suomen ensimmäisen joustavan ja yksilöllistä turvaa tarjoavan ryhmähenki- ja tapaturmavakuutuksen ammattiliittojen ja toimihenkilöjärjestöjen jäsenille ja heidän perheilleen. Primus henki- ja tapaturmavakuutus on lyönyt itsensä läpi ja on valitulla asiakassegmentillään markkinajohtaja. Tuotetta kehitetään markkinavaateiden ja vallitsevien trendien mukaan jatkuvasti.

Kalevan historiaan liittyy oleellisesti myös Kalevan Malja. Sen mukaan on nimetty Suomen tärkein yleisurheilutapahtuma Kalevan Kisat. Kalevan Malja on ollut jo yli sata vuotta kisojen kiertopalkintona.

Lue lisää Kalevan maljasta