« Kaikki ajankohtaiset

28.5.2020

Suomalaisten työikäisten toiseksi yleisin kuolinsyy on syöpä 

Tilastokeskuksen uusin tilasto suomalaisten kuolemista vuodelta 2018 kertoo, että työikäisten miesten kuolinsyistä 24 % johtuu syövistä. Työikäisten naisten kohdalla luku on 44 %.

Kasvaimet kuolinsyynä ovat lisääntyneet muutaman prosentin verran työikäisillä, vuoden 2009 tilastoon verrattuna. Tyypillisin kuoleman aiheuttava syöpä miehillä oli keuhkosyöpä ja naisilla rintasyöpä. Suomen Syöpäyhdistyksen mukaan joka kolmas suomalainen sairastuu jossakin vaiheessa syöpään.

Tästä voit lukea työikäisten kuolinsyistä julkaisemamme artikkelin.

Euroopan syöpäviikko 25.-31.5.2020

Euroopan syöpäviikko on vuotuinen, toukokuussa pidettävä kampanja, jonka järjestämisestä vastaa Euroopan syöpäjärjestöjen liitto. Sen tavoitteena on jakaa tietoa syövän ehkäisemisestä ja hoitoon pääsystä sekä tukea syövästä selvinneitä.

Suomessa Euroopan syöpäviikon 2020 teemana on ”Sairastuneen liikunta hoitojen aikana ja sen jälkeen”

Kaleva on kannustanut liikkumaan jo 111 vuotta

”Ruumiillinen ja taloudellinen hyvinvointi päämäärämme”

Tämä teksti on kaiverrettuna Suomen vanhimpaan kiertopalkintoon, Kalevan maljaan, jota urheiluseurat tavoittelevat tänäkin vuonna järjestettävissä Kalevan kisoissa.

Jo 111 vuotta sitten ja edelleen Kaleva haluaa kannustaa suomalaisia liikkumaan ja pitämään itsestään huolta, niin ruumiillisesti, henkisesti kuin taloudellisestikin. Uskomme liikkumisen positiiviseen vaikutukseen niin ruumiillisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin osalta.

Taloudellista turvaa Primus-henkivakuutuksella

Henkivakuutus tuo taloudellista turvaa. Henkivakuutus kannattaa hankkia silloin, kun on terve. Juuri silloin, kun tuntuu, ettei sitä edes tarvitse. Sairaudet ja tapaturmat tulevat usein yllättäen.

Moni luulee, että esimerkiksi sairastettu syöpä on este henkivakuutukselle. Näin ei kuitenkaan aina ole. Kalevan Primus-henkivakuutus on mahdollista saada, vaikka olisit sairastanut syövän. Kunhan syövän sairastamisesta on 3 vuotta, voit saada henkivakuutuksen läheistesi turvaksi. Läheisiä varten hankittu taloudellinen turva luo mielenrauhaa itselle.

Tutustu Kalevan Primus-henkivakuutukseen.