« Kaikki ajankohtaiset

31.10.2023

Vakuutusyhtiö Kalevan rahalahjoitus Lahden seudun lasten yleisurheilutoimintaan jaettu

Henkivakuutusyhtiö Kalevan kannustuspotti yleisurheiluseuroille on jaettu. Kannustuspottia kerrytettiin kesällä Lahdessa järjestetyissä Kalevan kisoissa, ja siitä saattoivat hakea avustusta Päijät-Hämeen yleisurheiluseurat lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaan. Potti oli yhteensä 3 602 euroa.

Kannustuspotin määrä riippui Kalevan kisojen kävijöistä

Rahapottia kerättiin Kalevan kisojen yleisön voimin: kisojen kävijät pääsivät heittämään lusikkaa nurkkaan Kalevan teltalla, ja mitä useampi lusikka jäi nurkkaan, sitä enemmän rahaa heitot kerryttivät.

Kaleva lahjoitti heitettyjen lusikoiden pistemäärästä muunnetun rahasumman Päijät-Hämeen yleisurheiluseurojen lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastusten uudistamiseen. Seurat saattoivat hakea tukea omien ideoidensa toteuttamiseen Suomen Urheiluliitolta (SUL). SUL ja Kaleva yhdessä päättivät tuen saajat.

Rahaa seiväshyppyyn ja valmennuksen tason nostoon

Rahapotti jaettiin Lahden Ahkeralle, Nastolan Nasevalle ja Asikkalan Raikkaalle. Lahden Ahkeralle myönnettiin 2 000 euroa uusien yleisurheiluryhmien perustamiseen. Tukipotti käytetään valmentajien kouluttamiseen, välinehankintoihin ja erityisesti pienryhmätoimintaa vaativien lajien valmentajakorvauksiin, kuten seiväs- ja korkeushyppyyn.

Nastolan Nasevalle myönnettiin 1 000 euroa valmentajien kouluttamiseen ja harjoitusvälineiden investointiin. Erityisesti seiväshyppy kiinnostaa seurassa ja uusia seipäitä tarvitaan seuraan. Asikkalan Raikkaalle myönnettiin 600 euroa koko seuran yhteisen leirin järjestämiseen.

”On todella upeaa, että Kaleva tukee juuri ruohonjuuritason toimintaa seuroissa. Valmentajien kouluttaminen tuo laadukkuutta suoraan seuran arkeen ja ohjaamiseen. Myös seiväshyppy kiinnostaa tällä hetkellä laajasti ja on hienoa, että seurat voivat investoida seipäisiin, jotta toimintaa voidaan tarjota myös paikallisesti. Päijät-Hämeen alueelle on ominaista tiivis yhteistyö seurojen välillä ja Kalevan sekä kannustuspottien avulla seurayhteistyö kehittyy ja monimuotoistuu edelleen”, toteaa Suomen Urheiluliiton alueesta vastaava Aapo Räntilä.

Kaleva tukenut lasten ja nuorten yleisurheilua jo vuodesta 2017

Henkivakuutusyhtiö Kaleva on kerryttänyt pottia lasten ja nuorten yleisurheilun tukemiseen jo vuodesta 2017. Tänä vuonna rahapottia kerryttänyt lusikanheitto pyrki osaltaan helpottamaan kuolemasta keskustelemista ja pahimpaan varautumista. Vanhemman kuolema voi viedä lapselta mahdollisuuden hintavien liikuntaharrastusten jatkamiseen aikana, jolloin mielekkäälle tekemiselle on suuri tarve.

”Toisen vanhemman kuolema on lapselle paitsi henkinen, myös käytännön arjessa näkyvä tragedia. Lasten urheiluharrastukset ovat usein niin kalliita, ettei leskeksi jäänyt vanhempi pysty niitä yksin maksamaan. Henkivakuutus on vanhempien keino mahdollistaa lapsilleen hyvä ja aktiivinen lapsuus silloinkin, kun pahin tapahtuu”, toteaa Henkivakuutusyhtiö Kalevan toimitusjohtaja Timo Laitinen ja jatkaa:

”Yleisurheilussa on se etu, että se on kaikkien saatavilla. Ulkokentillä harrastettavat lajit eivät vaadi jäähallimaksuja tai kalliita välineitä, ja monessa lajissa pääsee alkuun helposti saatavilla olevilla välineillä ja iloisella urheiluhengellä.”

Ensi vuonna Kalevan kisat pidetään Vaasassa, jolloin Vaasan seudun yleisurheiluseurat voivat hakea kisoissa kerätystä potista rahoitusta ideoihinsa. Ideoiden tulee tukea lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaa.

 

Lue lisää

Kalevan kisoissa kerättiin 3 602 euroa lasten ja nuorten yleisurheilun hyväksi (22.8.2023)