« Kaikki ajankohtaiset

17.5.2024

Henkivakuutusyhtiö Kaleva lahjoittaa 3 781,80 euroa Nuoret Lesket ry:lle

Kalevan lahjoittamat rahat käytetään Nuoret Lesket ry:n lasten ja nuorten tukitoimintaan. Lahjoitus on osa Henkivakuutusyhtiö Kalevan 150-vuotisjuhlavuoden tekoja. Lahjoitettava summa muodostui tempaukseen osallistuneiden ihmisten suorituksista.

Rahaa kertyi juostujen metrien mukaan

Lahjoitussumman juoksivat ja kävelivät kasaan Kalevan yhteistyökumppanin Ifin työntekijät. Kaleva toi tempausta varten juoksumaton ensin viikoksi Ifin Espoon toimipisteelle ja seuraavaksi viikoksi Turun toimipisteelle. Muiden paikkakuntien työntekijät kerryttivät lahjoituspottia omatoimisilla lenkeillä. 

Yhteensä Ifin työntekijät reippailivat 126 060 metriä, mistä syntyi summa 3781,80 euroa. Rahaa kerrytettiin 16.4.–2.5. välisenä aikana.

”Oli ilo nähdä miten Ifin työntekijät osallistuivat ja tsemppasivat toisiaan juoksumatolla”, iloitsee tuote- ja asiakaskokemuspäällikkö Sini Rakkola Kalevasta.

Henkistä hyvinvointia vanhempansa menettäneille

Henkivakuutusyhtiö Kaleva on aiemminkin tehnyt yhteistyötä Nuoret Lesket ry:n kanssa. 

”Tälläkin kertaa lahjoittamamme summa menee lasten ja nuorten toiminnan tukemiseen. Nuoret Lesket järjestävät syksyllä vertaistukiviikonlopun, jonka lasten ja nuorten ohjelmaan rahat käytetään”, Rakkola kertoo. 

Vuosittain yli 1 800 alaikäistä lasta menettää vanhempansa kuoleman kautta. 

”Arjessa vanhempansa menettäneille tarjoutuu harvoin tilaisuus tavata muita saman kokeneita. Tämä voi synnyttää tunteen, että on yksin asian kanssa. Leskiperheviikonlopussa lapset ja nuoret saavat arvokasta vertaistukea ja mahdollisuuden käsitellä vanhemman kuolemaa turvallisesti ammattilaisten tuella”, sanoo toiminnanjohtaja Miia Iivonen Nuoret Lesket ry:stä.

Monesti jo pelkkä muiden saman kokeneiden tapaaminen ja tieto siitä, ettei ole ainoa vanhemman menettänyt helpottaa oloa. Palaute viikonlopuista on ollut erittäin positiivista sekä leskiperheiden vanhempien että lasten ja nuorten puolelta.