« Kaikki ajankohtaiset

3.7.2024

Esiurheilijat tekivät 3 ennätystä Kalevan kisoissa Vaasassa

Henkivakuutusyhtiö Kalevan esiurheilijat tekivät 3 ennätystä Kalevan kisoissa, jotka pidettiin Vaasassa viime viikonloppuna.

Peetu Poikus ja palkintotodistus uudesta ennätyksestä

Peetu Poikus Laihian Lujasta teki uuden ennätyksen kuulantyönnössä.

Henkivakuutusyhtiö Kaleva on jo vuodesta 2015 tuonut esiurheilijoita Kalevan kisoihin. Tänä vuonna kisoissa oli kuusi esiurheilijaa, jotka yrittivät rikkoa omaa ennätystään. Kalevan esiurheilijat ovat paikallisten yleisurheiluseurojen alle 13-vuotiaita lapsia. Henkivakuutusyhtiö Kaleva palkitsee esiurheilijoita niin hyvistä suorituksista kuin ennätystensä rikkomisista.

Uudet ennätykset kuulantyönnössä ja korkeushypyssä

Kuudesta esiurheilijasta 3 rikkoi ennätyksensä, ja he saivat palkinnoksi 100 euron urheilulahjakortin sekä 100 jäätelöä.

Uudet ennätykset ja niiden tekijät:

Miesten kuula: Peetu Poikus, Laihian Luja, 7,63 m
Naisten kuula: Meija Renvall, 10,88 m
Naisten korkeus: Greta Grandell, Vasa Idrottssälskap, 0,91 m

Hyvästä suorituksesta puolestaan palkittiin kolme muuta esiurheilijaa. Palkinnoksi kukin sai 50 euron urheilulahjakortin sekä 50 jäätelöä.

Palkitut esiurheilijat olivat:

Miesten pituus, Aapeli Lehtola, Kauhajoen Karhu
Naisten pituus, Amanda Grannas, Idrottsföreningen Drott
Miesten keihäs, Leo Bystedt, Vasa Idrottssälskap

Esiurheilijana pääsee kokemaan jotain ainutlaatuista

Meille Kalevassa Kalevan kisat ovat kesän kohokohta, ja urheilun lisäksi huomiomme keskipisteenä ovat lapset ja nuoret, joiden liikuntaa ja urheilua haluamme tukea.

Haluamme kannustaa nuoria urheilun pariin. Mahdollistamme nuorille esiurheilijoillemme jotain ainutlaatuista. Palkintojen lisäksi esiurheilijat pääsevät kokemaan suuren kisan tuntua, kun he koettavat ennätyksiään omissa lajeissaan ennen finaaleja.

Kalevan esiurheilijana saa maistiaisen kilpaurheilijan elämää. Perinteisesti osa esiurheilijoista osallistuu Kalevan järjestämään mediatilaisuuteen Kalevan kisoissa, ja heitä haastatellaan osana mediatilaisuuden ohjelmaa.

Ensi vuonna Kalevan kisat pidetään Espoossa. Esiurheilijahaku julkaistaan hyvissä ajoin ennen seuraavia Kalevan kisoja.

 

Lisätietoja

Kalevan esiurheilijahaku Kalevan kisoihin 2024 käynnistyy (3.4.2024)