Miksi Juhanin kannattaa ottaa henkivakuutus?

Juhani on 63-vuotias ja asuu vaimonsa kanssa omistusasunnossa Vantaalla. Heillä on kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Juhani on vaatimattomista lähtökohdista ja töissä metallialalla. Hän on säästänyt, sijoittanut ja tehnyt hyviä valintoja, jotta elämästä voisi nauttia. Hänelle on tärkeää, että hän pystyy tukemaan lapsiaan ja lapsenlastaan. Juhanin verenpaine on hieman koholla, ja vaimo patistelee häntä mukaan lenkille. Juhani tietää, että nyt pitäisi viimeistään muuttaa elämäntapoja terveellisemmiksi.

Juhanin terveys ei ole enää täydellinen, mutta hän ei ole vielä sairastunut vakavasti. Nyt onkin hyvä aika ottaa henkivakuutus. Näin hän voi turvata myös vaimon, lasten ja lapsenlapsen tulevaisuutta.

1. Sairaus voi tulla yllätyksenä

Iän myötä monen terveys heikkenee. Moni sairaus kehittyy vähitellen, ja sairaus voi myös yllättää. Isolla osalla suomalaisista on kohonnut verenpaine, joka ei välttämättä oireile lainkaan. Se lisää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, joiden ensimmäinen oire voi olla sydän- tai aivoinfarkti. Se saattaa johtaa kuolemaan.

Henkivakuutus kannattaakin ottaa, kun on vielä hyvissä voimissa. Henkivakuutusta ei välttämättä myönnetä, jos on jo sairastunut vakavasti.

2. Läheisten tulevaisuus kannattaa turvata

Vaikka asunnosta ei olisi enää lainaa jäljellä, varsinkin omakotitalon asumiskustannukset saattavat olla suuret. Vanhoihin kerrostaloasuntoihin voi puolestaan tulla isoja ja kalliita peruskorjauksia. Kun on jo lähellä eläkeikää, kannattaa miettiä, riittääkö yhden ihmisen eläke asunnon kustannuksiin.

Lapset ja lapsenlapset voi myös nimetä henkivakuutuksessa edunsaajiksi joko kokonaan tai osittain. Näin voi olla mahdollistamassa heille hyvää tulevaisuutta, vaikkei olisikaan enää itse auttamassa. 

 

3. Perintöverot täytyy maksaa nopeasti

Kaikki perinnön saajat joutuvat maksamaan perintöverot, jotka voivat olla suuret. Ne saattavat olla esimerkiksi kymmenen prosenttia koko perittävästä omaisuudesta. Jos talon arvo on satoja tuhansia euroja, perintöverojakin voi joutua maksamaan kymmeniä tuhansia.

Leskellä on oikeus jäädä asumaan yhteiseen kotiin, joten lapset eivät voi vaatia sen myymistä hänen eläessään. Heidän pitää kuitenkin maksaa perintöverot, vaikkeivat he vielä saisi osuuttaan perinnöstä.

Surun keskellä on raskasta ja stressaavaa alkaa myydä asuntoa perintöverojen tähden.  Perintöverot pitää myös maksaa nopeasti. Vaikka asunto laitettaisiin myyntiin, verot voivat erääntyä, ennen kuin kaupat saadaan tehtyä.

4. Sijoituksia ei tarvitse käyttää elämiseen

Kun on henkivakuutus, vaivalla säästettyjä ja sijoitettuja rahoja ei tarvitse käyttää asunnon kuluihin, perintöveroihin tai arjesta selviämiseen, vaan ne voi säästää isoihin hankintoihin, eläkepäivien turvaksi tai vaikka matkusteluun.

Näin ostat henkivakuutuksen

TAPATURMAVAKUUTUKSET KOKO PERHEELLE

Aikuisen tapaturmavakuutus

Pysyvästi edullinen hinta liiton jäsenelle ja hänen puolisolle. Valitse elämäntilanteeseesi sopiva vakuutus. Vakuutuksen saa voimaan muutamassa minuutissa.

Lue lisää

Lapsen tapaturmavakuutus

Myönnetään alle 18-vuotiaille lapsille. Voimassa 25 ikävuoteen saakka, kattaa kilpaurheilun tapaturmat 18-vuotiaaksi asti. Voimassa aina ja kaikkialla ilman omavastuuta. Vakuutuksen saa voimaan muutamassa minuutissa.

Lue lisää