Miksi henkivakuutus kannattaa ottaa kolmekymppisenä?

Henkivakuutus kannattaa ottaa, kun omassa elämässä on puoliso, lapsia tai vaikka yhteistä velkaa jonkun kanssa. Henkivakuutus siis turvaa henkilöitä, joiden toimeentuloon kuolemasi vaikuttaisi.

Tässä viisi syytä, miksi 30-vuotiaan kannattaa ottaa henkivakuutus.

1. Taloudellinen turva perheelle

Henkivakuutus tarjoaa taloudellista turvaa perheelle, mikäli toinen vanhemmista tai ainoa huoltaja menehtyy odottamattomasti. Vakuutuskorvaus auttaa kattamaan esimerkiksi 2 vuoden asumismenot tai lainat, lasten harrastukset ja muut perheen elinkustannukset.

Henkivakuutuksen korvaus estää taloudellisen lumipalloefektin, joka seuraa kuolemasta, johon ei ole varauduttu. Ilman henkivakuutusta sureva perhe saattaa joutua kiireellä etsimään uutta kotia, koska vanhaan ei ole enää varaa. Tämän seurauksena lapset saattavat joutua vaihtamaan koulua, ja he voivat menettää myös osan kaveripiiristään. Vakuutuksesta saatu korvaus ei poista surua, mutta se antaa aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen ilman, että samalla joutuisi selviämään taloudellisista huolista tai muista sosiaalisista muutoksista.

2. Velkojen ja verojen maksaminen

Henkivakuutuksen korvausta voi tarvita perintöveron maksamiseen tai velkojen hoitamiseen. Perintövero pitää maksaa kokonaisuudessaan noin 5 kuukautta verotuspäätöksestä, tai se alkaa kasvaa korkoa. Kolmikymppisillä on harvoin ehtinyt kertyä tarpeeksi varallisuutta, joka olisi helppoa ja nopeaa muuttaa rahaksi. Henkivakuutuksesta saa korvauksen nopeasti, eikä joudu pakon edessä myymään omaisuuttaan.

3. Lasten tulevaisuuden turvaaminen

Henkivakuutus turvaa erityisesti lapsiperheen tulevaisuutta. Yksin jääneen vanhemman on hankalampi maksaa lasten harrastukset sekä muut perheen elinkustannukset yhden ihmisen tuloilla. Esimerkiksi harrastuksista luopuminen surun keskellä lisää lapsen syrjäytymisriskiä.

Korvasimme marraskuussa 2023 tapauksen, jossa 30-vuotias mies menehtyi verenkiertoelimistön sairauteen. 100 000 euron korvaus jaettiin kahden alaikäisen lapsen kesken.

4. Nuori läpäisee terveyskyselyn helpommin

Henkivakuutuksien yhteydessä selvitetään vakuutettavan terveydentila. Joissakin vakuutuksissa se on vaivalloisempaa, joissain helpompaa. Kalevan henkivakuutuksen saa voimaan muutamassa minuutissa netistä, kun on vastannut 4 terveysaiheiseen kysymykseen, eikä esteitä vakuutuksen myöntämiselle löytynyt.

5. Vakuutus on edullinen nuorena

Nuoren ihmisen vakuutusmaksut ovat yleensä pienempiä kuin vanhemman henkilön. Lisäksi Kalevalta saa pariskunnan molemmat osapuolet kattavan pariturvan liiton jäsenen etuhintaan.

Nuorena on usein enemmän velkaa ja lapset ovat vielä pieniä. Juuri siinä tilanteessa on hyvä, että saa edullisesti henkivakuutuksen isolla korvaussummalla.

Esimerkiksi Insinööriliiton jäsen ja hänen puolisonsa vakuuttavat molempien henget 200 000 euron korvauksella hintaan 17,50 €/kk (ilman alennusta 58,60 €/kk).

Katso oman liittosi alennus laskurilla.