Henkivakuutus antaa kattavamman turvan kuin tapaturmavakuutus – tunnista erot

Arjessa saattaa unohtua, mitä eri vakuutukset korvaavat. Kalevan teettämän tutkimuksen mukaan peräti 44 prosenttia vastaajista tunnustaa, ettei tiedä, mitä oma henkilövakuutus korvaa. Siksi monella saattaa olla virheellinen käsitys, että tapaturmavakuutus korvaisi myös sairauden aiheutuvan kuoleman.

Tiedätkö sinä, mitä tapaturma- ja henkivakuutus korvaavat? Millainen vakuutus sopisi juuri sinun tilanteeseesi: riittääkö toinen vai tarvitsetko molemmat?

Tapaturmavakuutus korvaa tapaturman hoitokuluja

Tapaturmavakuutus korvaa tapaturman aiheuttamia hoito-, lääkäri- ja muita kuluja. Yleisimpiä tapaturmia ovat kaatuminen, liukastuminen tai muu äkillinen tapahtuma. Osa tapaturmavakuutuksista sisältää myös tapaturmaisen kuoleman korvauksen.

Sairauden kanssa on toisin. Jos sairastuu vakavasti, joka johtaa kuolemaan, tapaturmavakuutus ei korvaa sairaudesta aiheutuvaa kuolemaa, vaan sen korvaa henkivakuutus.

Tuote- ja asiakaskokemuspäällikkö Sini Rakkola Henkivakuutusyhtiö Kalevasta kertoo, että suomalaisista peräti 80 prosenttia kuolee sairauksiin ja 20 prosenttia tapaturmiin.

– Siksi olisi syytä tarkistaa, miten on itsensä vakuuttanut. Lisäksi olisi hyvä pohtia, onko vakuuttanut itsensä riittävästi, jotta se kattaa läheistensä normaalin elämän, Rakkola jatkaa.

Omien vakutuusten lisäksi kannattaa tarkistaa mahdollisen puolison vakuutukset. Kun molempien vakuutusturva on riittävä, ei kuoleman sattuessa tule ikäviä yllätyksiä ja taloudellista ahdinkoa. Kalevan vuonna 2019 teettämä kyselytutkimus kertookin, että elintaso laskee jopa 70 prosentilla, jos puoliso kuolee. Henkivakuutus onkin silloin kattava, taloudellinen turva surun yllättäessä.

Tunnista tapaturmavakuutuksen ja henkivakuutuksen erot

Tapaturma- ja henkivakuutus ovat erilaisia vakuutuksia. Molemmat tuovat turvaa erilaisiin elämäntilanteisiin, mutta henkivakuutus antaa kattavamman turvan kuolemantapauksissa. Tunnista siis niiden tyypillisimmät erot.

Henkivakuutus

Kalevan myöntämä jäsenetuhintainen Primus-henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi jos sinä tai puolisosi menehtyisi. Pariskunnalle erityisen edullinen henkivakuutus on Kalevan pariturva. Pysyvästi edullisen henkivakuutuksen voi ostaa helposti verkosta.

  • Kalevan henkivakuutus korvaa sekä tapaturmaisen että sairauden aiheuttaman kuoleman

  • Henkivakuutuksen korvaussumma voit valita itse, jopa 250 000 euroon asti

  • Edunsaajaksi voit määrätä kenet tahansa

  • Pysyvästi edullinen hinta yhteistyöliittojemme jäsenelle ja hänen puolisolleen

 

Tapaturmavakuutus

Kalevan myöntämä Primus-tapaturmavakuutus on edullinen vakuutus yhteistyöliittojemme jäsenelle ja hänen perheelleen. Vakuutus kattaa tapaturmasta aiheutuneet kulut ja ansiomenetykset. Primus-tapaturmavakuutus korvaa:

  • tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja enintään 50 000 euroon asti ilman omavastuuta, ei korvaa sairaudesta aiheutuvia kuluja

  • lyhytaikaista työkyvyttömyyttä, joka maksetaan päivärahana, omavastuu 7 päivää, ei korvaa sairaudesta aiheutuvia kuluja

  • tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan haitta-asteen mukaan, ei korvaa sairaudesta aiheutuvia kuluja

  • tapaturmaisen kuoleman, korkeintaan 25 000 euroa, ei korvaa sairaudesta aiheutuvaa kuolemaa.

 

Primus henki- ja tapaturmavakuutus on tarkoitettu Kalevan yhteistyöliittojen jäsenille ja heidän perheilleen.

Tutustu vakuutusten ehtoihin ja oppaisiin täältä.

TAPATURMAVAKUUTUKSET KOKO PERHEELLE

Aikuisen tapaturmavakuutus

Pysyvästi edullinen hinta liiton jäsenelle ja hänen puolisolle. Valitse elämäntilanteeseesi sopiva vakuutus. Vakuutuksen saa voimaan muutamassa minuutissa.

Lue lisää

Lapsen tapaturmavakuutus

Myönnetään alle 18-vuotiaille lapsille. Voimassa 25 ikävuoteen saakka, kattaa kilpaurheilun tapaturmat 18-vuotiaaksi asti. Voimassa aina ja kaikkialla ilman omavastuuta. Vakuutuksen saa voimaan muutamassa minuutissa.

Lue lisää