Mitä tapaturmavakuutus korvaa – entä henkivakuutus?

Tapaturmavakuutus on tyypillinen vapaa-ajan vakuutus, joka antaa turvaa nimenomaisesti tapaturmien varalle. Se ei esimerkiksi korvaa sairauden aiheuttamaa kuolemaa. Sen korvaa henkivakuutus.

Henkivakuutus antaa kattavamman turvan kuin tapaturmavakuutus - tunnista erot

Arjessa saattaa unohtua, mitä eri vakuutukset korvaavat. Kalevan teettämän tutkimuksen mukaan peräti 44 prosenttia vastaajista tunnustaa, ettei tiedä, rajautuuko oman tapaturmavakuutuksen henkivakuutuskorvaus vain tapaturmaisiin kuolemiin. Siksi monella saattaa olla käsitys, että tapaturmavakuutus korvaisi myös sairauden aiheutuvan kuoleman.

Tiedätkö sinä, mitä tapaturma- ja henkivakuutus korvaavat? Millainen vakuutus sopisi juuri sinun tilanteeseesi: riittääkö toinen vai tarvitsetko molemmat?

Tapaturmavakuutus korvaa hoitokuluja

Tapaturmavakuutus korvaa luonnollisesti tapaturman aiheuttamia hoito-, lääkäri- ja muita kuluja. Yleisimpiä tapaturmia ovat kaatuminen, liukastuminen tai muu äkillinen tapahtuma. Osa tapaturmavakuutuksista sisältää myös tapaturmaisen kuoleman korvauksen.

Sairauden kanssa on toisin. Jos sairastuu vakavasti, joka johtaa kuolemaan, niin tapaturmavakuutus ei korvaa sairaudesta aiheutuvaa kuolemaa, vaan sen korvaa henkivakuutus.

Tuote- ja asiakaskokemuspäällikkö Sini Rakkola Henkivakuutusyhtiö Kalevasta kertoo, että suomalaisista peräti 80 prosenttia kuolee sairauksiin ja 20 prosenttia tapaturmiin.

– Siksi olisi syytä tarkistaa, miten on itsensä vakuuttanut. Lisäksi olisi hyvä pohtia, onko vakuuttanut itsensä riittävästi, jotta se kattaa läheistensä normaalin elämän, Rakkola jatkaa.

Kun vakuutuksensa tarkistaa, niin silloin läheisillesi ei tule odottamattomia yllätyksiä sinun menehtyessäsi. Kalevan vuonna 2019 teettämä kyselytutkimus kertookin, että elintaso laskee jopa 70 prosentilla, jos puoliso kuolee. Henkivakuutus onkin silloin kattava, taloudellinen turva surun yllättäessä.

Tunnista tapaturmavakuutuksen ja henkivakuutuksen erot

Tapaturma- ja henkivakuutus ovat erilaisia vakuutuksia. Molemmat tuovat turvaa erilaisiin elämäntilanteisiin, mutta henkivakuutus antaa kattavamman turvan kuolemantapauksissa. Tunnista siis niiden tyypillisimmät erot.

Kalevan myöntämä Primus-tapaturmavakuutus on edullinen vakuutus, joka kattaa tapaturmasta aiheutuneet kulut ja ansiomenetykset. Primus-tapaturmavakuutus korvaa

  • tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja enintään 50 000 euroon asti ilman omavastuuta, ei korvaa sairaudesta aiheutuvia kuluja

  • lyhytaikaista työkyvyttömyyttä, joka maksetaan päivärahana, omavastuu 7 päivää, ei korvaa sairaudesta aiheutuvia kuluja

  • tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan haitta-asteen mukaan, ei korvaa sairaudesta aiheutuvia kuluja

  • tapaturmaisen kuoleman, korkeintaan 25 000 euroa, ei korvaa sairaudesta aiheutuvaa kuolemaa.

 

Kalevan myöntämä Primus-henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi sinun menehtyessä. Suomen edullisimman henkivakuutuksen voi ostaa helposti verkosta.

  • Primus-henkivakuutus korvaa sekä tapaturmaisen että sairauden aiheuttaman kuoleman.

  • Henkivakuutuksen korvaussumma voit valita itse, jopa yli 200 000 euroon asti.

  • Edunsaajaksi voit määrätä kenet tahansa.

Näin ostat henkivakuutuksen

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Henkivakuutus yhteisen omaisuuden turvana

Jos aviopuoliso kuolee, asuntolaina ja muut yhdessä otetut velat jäävät toisen harteille, ja perintöverotkin pitää maksaa. Silloin henkivakuutus auttaa.

Lue lisää

Henkivakuutus turvaa myös vuokralla asuvan

Yhteisessä vuokra-asunnossa, vuokra on yleensä mitoitettu niin, että molempien tulot on otettu huomioon. Jos toinen kuolee, jäisi vuokra toiselle kokonaan maksettavaksi.

Lue lisää

Sairaus ja henkivakuutus ei ole mahdoton yhdistelmä

Sairauden kanssa elävä ja aiemmin sairastanut voi usein saada henkivakuutuksen.

Lue lisää

Järjestöjäsenten jäsenedut

Henkivakuutus kuoleman varalle

Suomen edullisin henkivakuutus turvaa perheesi taloushuolilta, jos sinulle sattuisi pahin.

Lue lisää

Aikuisen tapaturmavakuutus

Sinulle joka etsit joustavaa ja edullista vakuutusta.

Lue lisää

Lapsen tapaturmavakuutus

Helppo, kattava ja edullinen lapsivakuutus tapaturmien varalle. Myös urheilevalle!

Lue lisää