Näin turvaat perheesi tiukassa taloudessa – 3 vinkkiä vakuutuksiin

Moni etsii säästökohteita tämänhetkisessä taloustilanteessa. Vakuutuksien lopettaminen on karhunpalvelus itselle: sillä asettaa perheensä vielä suurempaan riskiin. Vakuutusmaksuissa voi kuitenkin säästää.

Varsinkin henkivakuutuksesta luopuminen on huono ratkaisu. Jos työttömänä vielä menettää puolisonsa ilman henkivakuutusta, voi päätyä talousahdinkoon lainojen ja laskujen kanssa. Näin onnistut säästämään vakuutuksissa: 

1. Tiputa korvaussummaa alemmas – maksut pienenevät

Suppeampi turva tarkoittaa usein pienempää hintaa. 

”Henkivakuutusta voi aina muuttaa elämäntilanteeseen sopivaksi. Vakuutusmaksut pienenevät, kun säätää korvausta alemmaksi. Tämän voi tehdä koska vain ja ilmaiseksi asiakaspalvelussamme”, kertoo tuote- ja asiakaskokemuspäällikkö Sini Rakkola Kalevasta.

Jos henkivakuutuskorvausta haluaa korottaa myöhemmin uudestaan, sitä varten on tehtävä uusi terveysselvitys.

2. Hyödynnä liitoetusi – säästä vakuutuksissa satasia 

Varovaisen kuluttajan kannattaa etsiä säästökohteita ilman, että heikentää vakuutusturvaansa. Liiton jäsenet saavat Kalevasta pysyvästi edullisen henkivakuutuksen. Säästöä kertyy vuosittain useita satasia.

30-vuotias saa Kalevasta henkivakuutuksen 100 000 euron korvauksella vain muutamalla eurolla kuussa, ja 200 000 euron korvaussummalla oleva vakuutus maksaa alle 15 euroa kuussa liiton jäsenelle.

Voit tarkistaa oman liittosi alennetun hinnan laskurilla. Kalevan vakuutuksen saa voimaan muutamassa minuutissa netistä, ilman pitkiä terveysselvityksiä tai lääkärissä käyntiä.

Juttu jatkuu laskurin alla.

 

Henkivakuutuksen lisäksi kannattaa kartoittaa perheen muut vakuutustarpeet. Kun mietit, mitä vakuutuksia perheesi oikeasti tarvitsee, arvioi ainakin riski vakavan sairastumisen, kuoleman ja tapaturman varalta. Kalevan henki- ja tapaturmavakuutukset ovat usein edullisin ratkaisu liiton jäsenelle.

3. Maksa lasku osissa – mahdollista jopa 12 erässä

Kalevan vakuutuksia hoitaa If, joten saat halutessasi maksettua henkivakuutuksen osissa. Laskun maksaminen onnistuu kahdessatoista erässä e-laskulla, jos jokainen erä on vähintään 8 euroa.

Tutustu henkivakuutukseen

Tutustu aikuisen tapaturmavakuutukseen

Tutustu lapsen tapaturmavakuutukseen