Tutkimus: varaudutko oikeasti – vai vain teoriassa?

Valtaosa parisuhteessa elävistä suomalaisista arvelee, että omasta kuolemasta koituisi puolisolle taloushuolia. Silti vain joka neljännellä on henkivakuutus.

Vain joka neljäs suomalainen on varautunut kuolemaan henkivakuutuksella

Peräti 70 prosenttia parisuhteessa elävistä suomalaisista arvioi, että oma kuolema aiheuttaisi puolisolle jonkinlaisia taloushuolia. Vain viidennes uskoo, että puoliso selviäisi taloudellisesti ilman ongelmia.

Kuitenkin vain joka neljäs suomalainen on varautunut kuolemaan henkivakuutuksella, henkivakuutusyhtiö Kalevan teettämä tutkimus kertoo.

”Ylivoimaisesti suurin osuus vastaajista eli 37 prosenttia koki, että sairastuminen on suurin perhettä uhkaava riski, johon olisi tärkeintä varautua. Kuolemaa piti suurimpana riskinä vain 10 prosenttia vastaajista”, henkivakuutusyhtiö Kalevan toimitusjohtaja Timo Laitinen kertoo.

Näissä tuloksissa näkyykin etäinen suhteemme kuolemaan.

”Kuolemasta ei juuri puhuta, sillä se ei ole läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Siksi kuolemaan varautumista ei koeta yhtä tarpeelliseksi kuin varautumista vakavaan sairastumiseen.”

Puolison kuolema kuitenkin tarkoittaa, että jäljelle jäänyt joutuu selviämään yksin paitsi päivittäisistä kuluista myös esimerkiksi yhteisen asuntolainan lyhennyksistä.

”Henkivakuutuksen kerralla maksettava korvaussumma antaa aikaa järjestellä perheen taloutta uusiksi. Kun välttyy akuuteilta rahahuolilta, voi keskittyä rauhassa suremiseen ja menetyksestä toipumiseen.”

 

Henkivakuutusyhtiö Kalevan YouGov Finlandilla teettämään tutkimukseen vastasi 28.2.–6.3.2017 välisenä aikana 1515 suomalaista.