Suurin osa suomalaisista alivarautuneita puolison kuolemaan

29 % suomalaisista arvelee, että omasta kuolemasta ei seuraisi puolisolle taloushuolia, ja toisin päin*. Mutta tässä he ovat väärässä.

*(Lähde: YouGov-kysely, lokakuu 2022)

Kuoleminen on kallista

Kuolemasta seuraa aina kustannuksia. Hautajaisiin menee 3 000–10 000 euroa, perunkirjoitukseen helposti useita satasia. Nämä välittömät kulut ovat vain jäävuoren huippu, kun kyse on työikäisen kuolemasta.

”Kun työikäinen kuolee, perhe menettää hänen palkkatulonsa. Se tarkoittaa kymmeniätuhansia euroja vuodessa. Suurin osa suomalaisista perheistä ei ole varautunut tähän”, kertoo johtaja Minna Mikkanen Kalevasta.

Useimpien perheiden menot on mitoitettu sen mukaan, että perheen työikäiset käyvät töissä. Kun toisen tuloja ei yhtäkkiä enää ole, perhe joutuu tekemään nopeita säästötoimenpiteitä. Jos siis kuolemaan ei ole varauduttu.

Tehokas ja edullinen tapa varautua työikäisen kuolemaan on henkivakuutus tai pariturva pariskunnalle. Esimerkki:

Insinööriliiton 40-vuotias jäsen vakuuttaa oman ja puolison hengen Kalevan pariturvalla 200 000 euron henkivakuutuskorvauksella hintaan 25,70 €/kk*.

*(ilman liiton alennusta 81,80 €/kk)

Katso laskurilla, mitä henkivakuutus sinulle maksaisi: 

 

Henkivakuutuskorvaus tukee puolisoa ja lapsia

Henkivakuutuskorvauksen ansiosta perhe voi jatkaa elämää ilman, että surun keskellä pitää stressata talousasioista. Henkivakuutuskorvauksen tulisi kattaa yhteiset velat, enemmän tienaavan vuositulot sekä 20 000 euroa per elätettävä lapsi.

Henkivakuutuksen ansiosta jäljelle jäänyt leski voi maksaa velat pois sekä pysyä perheen kodissa. Hänellä on myös varaa maksaa lasten harrastusmaksut ja muut päivittäiset menot.

”Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että hän ei vanhemman menettämisen lisäksi joudu luopumaan muista tärkeistä asioista. Jos perhe joutuu muuttamaan talousvaikeuksien takia eri asuinalueelle ja harrastuksissa ei voi jatkaa, sillä on suuria vaikutuksia lapsen sosiaaliseen verkostoon”, Mikkanen toteaa.

Henkivakuutuksen kerralla maksettava korvaussumma antaa aikaa järjestellä perheen taloutta uusiksi. Kun välttyy akuuteilta rahahuolilta, voi keskittyä rauhassa suremiseen ja menetyksestä toipumiseen.