« Kaikki ajankohtaiset

20.11.2019

Terminaalibonusta ei huomioida Optimi-säästöhenkivakuutuksen verotettavana tuottona säästöjen osittaisissa takaisinostoissa - ennakkopäätös Keskusverolautakunnalta

Säästöhenkivakuutusten osittaisen takaisinoston verotukseen liittyvässä ajankohtaisuutisessamme 1.11.2019 kerroimme, että odotamme Keskusverolautakunnan päätöstä terminaalibonuksen huomiointiin.  Keskusverolautakunta on nyt antanut ennakkopäätöksen, jonka mukaan Optimi-säästöhenkivakuutuksen päättyessä maksettava ylimääräinen lisäetu on säästöhenkivakuutuksen ulkopuolinen erä, joka perustuu vakuutusehtojen sijasta Kalevan ylijäämänjakoon vakuutuksenottajaomistajilleen. Tämän perusteella ylimääräistä lisäetua eli ns. terminaalibonusta ei oteta huomioon säästöhenkivakuutuksen tuottona osittaisessa takaisinostossa.

Päätös tarkoittaa sitä, että 1.1.2020 alkaen osittaisissa takaisinostoissa tuottona huomioidaan vain säästöille jo hyvitettyjen laskuperustekorkojen ja asiakashyvitysten määrä vähennettynä vakuutuksen kuolemanvaraturvan maksuilla.

Lisätiedot:

Timo laitinen

toimitusjohtaja

timo.laitinen@kalevavakuutus.fi