Miksi Jennan kannattaa ottaa henkivakuutus?

Julkaistu 24.6.2020

Jenna on 30-vuotias ja asuu vuokralla kaksiossa yhdessä poikaystävänsä kanssa Helsingin kantakaupungissa, missä vuokrat ovat korkeita. He odottavat yhteistä lasta ja etsivät isompaa omaa asuntoa pääkaupunkiseudulta. Jenna on alkanut kiinnostua enemmän säästämisestä ja taloudesta uudistuvan elämäntilanteen myötä.

Vaikka Jenna on nuori, eikä velkaa vielä ole, hänenkin kannattaa hankkia henkivakuutus. Tuleva lapsi ja haave omistusasunnosta lisäävät entisestään henkivakuutuksen tarvetta.

1. Vuokralla asuminenkin maksaa

Moni vuokralainen ajattelee, että henkivakuutus on niitä varten, joilla on asuntolainaa tai hirveä velkataakka. Vuokra on kuitenkin maksettava joka kuukausi.

Jos asuu puolison kanssa yhteisessä vuokra-asunnossa, vuokra on yleensä mitoitettu niin, että molempien tulot on otettu huomioon. Usein vuokra maksetaan puoliksi. Jos pahin tapahtuu ja toinen kuolee, jäljelle jäänyt puoliso joutuu maksamaan koko vuokran yksin. Se voi olla liian kova summa yhdelle, ja silloin asunnosta saattaa joutua luopumaan.

2. Lapsi lisää perheen kuluja

Kun perheeseen syntyy vauva, molemmille vanhemmille kannattaa ottaa henkivakuutus. Silloin toinen pystyy jatkamaan elämää mahdollisimman normaalisti, jos toiselle käy jotain.

Lapsen myötä elämisen kulut lisääntyvät: vaatteet ja harrastukset voivat maksaa paljon. Kun on henkivakuutus, lapsen harrastuksia ei tarvitse vähentää, eikä perheen muuttaa pienempään asuntoon, jos toinen vanhemmista kuolee.

Halutessaan lapsen voi myös nimetä henkivakuutuksen edunsaajaksi kokonaan tai osittain. Silloin henkivakuutus turvaa myös hänen tulevaisuuttaan, vaikkei itse olisi enää huolehtimassa hänestä.

Henkivakuutus auttaa myös toista vanhempaa asumiseen liittyvissä kustannuksissa. Lisäksi vaikkapa omista harrastuksista, matkoista ja ravintolailloista ei tarvitse luopua rahapulan tähden.

 

3. Omistusasunnon kulut kannattaa ennakoida

Jos haaveilee omistusasunnosta, on hyvä miettiä, miten yhdessä otettu laina maksetaan, jos puoliso kuolee. Lainan lisäksi omistusasunnossa pitää maksaa esimerkiksi yhtiövastike, sähkö ja vesi. Vanhemmissa asunnoissa eteen voi tulla myös taloyhtiön isoja, kalliita remontteja.

4. Säästöihin ei tarvitse koskea

Vaikka olisi säästänyt ja sijoittanut rahojaan, henkivakuutus kannattaa silti ottaa. Näin surun keskellä ei joudu käyttämään vaivalla säästettyjä rahoja arjen menoihin, vaan voi säästää ne matkusteluun, isoihin hankintoihin tai vaikka eläkepäiviä varten. Kun tilillä on rahaa säästössä, se tuo myös turvallisuudentunnetta, jota surun keskellä kaipaa usein entistä enemmän.

Markkinatilanne voi myös olla huono juuri silloin, kun omistukset pitäisi realisoida. Henkivakuutus antaa aikaa kurssien paranemiselle, kun sijoituksia ei ole pakko nostaa.

 

Kuulutko yhteistyöliittoomme? Katso jäsenetusi tästä!

Henkivakuutus kuoleman varalle

Pysyvästi edullinen henkivakuutus turvaa perheesi taloushuolilta, jos sinulle sattuisi pahin.

Lue lisää

Aikuisen tapaturmavakuutus

Sinulle joka etsit joustavaa ja edullista vakuutusta.

Lue lisää

Lapsen tapaturmavakuutus

Helppo ja edullinen lapsivakuutus tapaturmien varalle. Myös urheilevalle!

Lue lisää