Miksi 40-vuotias tarvitsee henkivakuutuksen

Onko sinulla yhteinen talous puolison kanssa? Yhteistä lainaa? Lapsia? Jos vastasit johonkin näistä kyllä, tarvitset todennäköisesti henkivakuutuksen. Henkivakuutus turvaa läheistesi talouden, jos kuolet. Henkivakuutus myös turvaa sinut ja lapsesi, jos puolisosi kuolee.

Henkivakuutuskorvauksen avulla perheen ei tarvitse surun keskellä painiskella taloushuolien kanssa. Korvausta voi käyttää velkojen maksamiseen, perintöveroon sekä päivittäisiin menoihin kuten lasten harrastusmaksuihin.

Lue 3 hyvää syytä, miksi nelikymppisenä kannattaa hankkia henkivakuutus Kalevasta.

1. Vain henkivakuutus korvaisi 90 % nelikymppisten kuolemista

Henkivakuutus korvaa tapaturmasta tai sairaudesta johtuneen kuoleman. Moni suomalainen kuvittelee varautuneensa kuolemaan, kun hänellä on tapaturmavakuutus, joka sisältää turvan tapaturmaisen kuoleman varalta.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan 40–49-vuotiaita kuoli vuonna 2022 yhteensä 1 337. Heistä tapaturmiin kuoli 121. Tapaturmavakuutukseen kuuluva tapaturmaisen kuoleman turva ei siis olisi korvannut 1 216 tapauksessa.

40-vuotias mies kuoli maaliskuussa 2023 sairaskohtaukseen. 200 000 euron korvaus maksettiin puolisolle ja kahdelle pienelle lapselle.

 

2. Liiton jäsenedulla säästyy satasia vuodessa

Kalevan henkivakuutus ja pariturva ovat liiton jäsenetuja, joilla liiton jäsen säästää satasia vuodessa. Pariturvalla vakuutat myös puolisosi liiton etuhintaan. Tässä esimerkki nelikymppisen henkivakuutuksen hinnoista ja säästettävistä euroista.

  Hinta €/kk Säästöä vuodessa
Yksilöturva 100 000 € 9,30 134,40
Pariturva 100 000 € 14,20 321,60
Yksilöturva 200 000 € 16,80 289,20
Pariturva 200 000 € 25,70 673,20

Alennusprosentti vaihtelee liiton mukaan. Esimerkkihinnat laskettu Insinööriliiton jäsenen edulla. Tarkista oma etuhintasi: 

Juttu jatkuu laskurin alla.

 

3. Kalevan terveysselvitys hoituu vain parilla klikkauksella

Moni kuvittelee, että henkivakuutusta hankkiessa on tehtävä selontekoa sairaushistoriansa yksityiskohdista, ja että astma tai ylipaino estäisi henkivakuutuksen saannin. Ennakkoluulo ei kuitenkaan pidä Kalevan kohdalla paikkaansa. 

Kalevan terveysselvitys on vain 5 lyhyttä kysymystä, joilla kartoitetaan tietyt sairaudet. Kalevan henkivakuutusta varten ei tarvitse käydä lääkärissä, eikä tehdä ilmoitusta omasta sairaushistoriasta. Terveysselvitys täytetään netissä, ja vakuutuksen saa heti voimaan, jos vakuutus selvityksen perusteella voidaan myöntää. 

”Nelikymppisenä kannattaa hankkia henkivakuutus, sillä mitä vanhemmaksi tulee, sitä todennäköisemmin on jokin perussairaus, joka estäisi henkivakuutuksen saamisen”, kertoo asiakasjohtaja Hannu Stark Kalevasta.

45-vuotias nainen kuoli syöpään tammikuussa 2023. 100 000 euron korvaus maksettiin puolisolle ja kahdelle yläkouluikäiselle lapselle.

”Aika lopettaa vitkuttelu. Henkivakuutus voimaan muutamassa minuutissa.” 

 

– Kuolemantaitovalmentaja

Osta henkivakuutus

”Aika lopettaa vitkuttelu. Henkivakuutus voimaan muutamassa minuutissa.” 

 

– Kuolemantaitovalmentaja

Osta henkivakuutus