Näin turvaat lapsesi – liiton jäsen säästää satasia perheen vakuutuksissa

Vanhemmat voivat tehdä parhaansa suojatakseen lapsiaan, mutta kaikkea pahaa ei pysty estämään. Vastuullinen vanhempi pitää huolta perheen vakuutuksista, jotta perhe on turvattu elämän pyörteissä. 

Lapsen lisäksi vanhemmasta on pidettävä huolta, jotta hän voi olla lapsen tukena. Kannattaa myös miettiä, miten turvata lapsesi, jos sinua ei enää olisi. 

Nämä kolme vakuutusta kannattaa ottaa liiton jäsenen etuhinnalla.

Lapsi koheltaa menemään – lapsivakuutus tapaturmien varalta pitää huolta

Lapsuudesta tulisi nauttia, ja joskus se ei onnistu ilman isompia ja pienempiä kolhuja. Kalevan tarjoama lapsen tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla, eikä siinä ole omavastuuta. Vain parilla eurolla kuukaudessa vakuutus kattaa tapaturmasta aiheutuneita hoitokuluja 20 000 eurolla, ja pysyvästä haitasta kertakorvaus on 100 000 euroon asti.

Lapsen tapaturmavakuutus on voimassa aina 25 ikävuoteen saakka. Vakuutus kattaa kilpaurheilussa sattuneet tapaturmat 18-vuotiaaksi asti. 

Tutustu tarkemmin, mitä kaikkea lapsen tapaturmavakuutuksemme turvaa! Hinnat alkaen 2,50 €/kk.

 

Tutustu lapsivakuutukseen

 

Lapsen tärkein vakuutus on vanhemman henkivakuutus

Suomalainen työssäkäyvä henkilö tienaa keskimäärin 46 000 euroa vuodessa. Lisäksi suomalaistaloudella on keskimäärin 50 000 euroa velkaa (Lähde: Tilastokeskus 2024). Työikäisen kuolemasta seuraa lapsiperheelle taloudellista ahdinkoa, jos kuolemaan ei ole varauduttu. 

Oikein mitoitetulla henkivakuutuskorvauksella autat lastasi pitämään harrastuksensa, mahdollistat perheesi jäämisen vanhaan kotiinsa ja pitämään elintason halutulla tasolla.

Henkivakuutuksen avulla pystyt auttamaan myös elämään kuuluvissa yksittäisissä isoissa tapahtumissa, kuten lapsen muutossa ensimmäiseen omaan kotiinsa, vaihto-oppilasvuoden kokemisessa sekä ajokortin hankkimisessa.

Vastuullinen vanhempi vakuuttaa itsensä. Edullisella henkivakuutuksellamme pidät huolta perheestäsi myös haudan takaa.

”Henkivakuutuksen edunsaajamääräys kannattaa miettiä tarkkaan, jotta se auttaa perhettä parhaalla mahdollisella tavalla. Lesken tulee elättää lapset, joten hän tarvitsee korvausta perheen päivittäisiin menoihin ja lasten harrastusmaksuihin. Lapset puolestaan tarvitsevat henkivakuutuskorvausta perintöveroihin”, ohjeistaa kuolemantaitovalmentaja Jade Heng Kalevasta.

Tutustu henkivakuutukseen

Pariskunnille tarjolla myös vielä edullisempi pariturva

Kalevan henkivakuutus ja pariturva ovat liiton jäsenetuja, joilla jäsen säästää satasia vuodessa. 

Hintaesimerkki: 35-vuotias ASIA ry:n jäsen ja puoliso maksavat 100 000 euron henkivakuutuskorvauksella olevasta pariturvasta 11,10 €/kk. Ilman liiton alennusta vakuutus olisi 33,40 €/kk. Vuodessa he säästävät 267,60 euroa. 

Katso oma hintasi laskurilla. Juttu jatkuu laskurin alla.

Mitä käy lapselle, jos vanhempi vammautuu vakavasti?

Ilman vakuutusturvaa vanhemman vakava vammautuminen ja mahdollinen työkyvyttömyys tarkoittaa usein perheelle taloudellista tiukkuutta. Kyse ei ole vain siitä, paljonko rahaa perheen menoihin on kuukausittain käytössä. Jos kaikki tulot menevät elämiseen, se heijastuu kauas tulevaisuuteen. 

”Moni vanhempi haluaisi tukea lastaan aikuisuuteen siirtymisessä. Tyypillisiä tapoja tukea lasta on taloudellinen tuki opintojen aikana, tai sitten vuosien saatossa lapselle perustettuun rahastoon säästäminen. Pienituloisessa perheessä tämä ei välttämättä ole mahdollista”, kertoo Heng. 

Kyse ei ole vain rahoista, joilla tukea lasta. Varsinkin tapaturman aiheuttamasta vammautumisesta seuraa usein fyysisiä haasteita arkeen. Tämä vaikuttaa myös siihen, millä tavalla vanhempi voi osallistua lapsen harrastuksiin tai olla osallisena lapselle tärkeissä asioissa.

”Halvaantuneena ei lähdetä potkimaan jalkapalloa puistoon. Jos perheen talous on kunnossa, ei ole rahasta kiinni löytää muita vaihtoehtoisia tapoja yhteisille elämyksille”, Heng toteaa.

 

Tutustu aikuisen tapaturmavakuutukseen