Onko sairaus este henkivakuutukselle?

Koska sairastan astmaa, en voi saada henkivakuutusta. Koska minulla on ollut syöpä, en voi saada henkivakuutusta. Myyttejä molemmat! Sairauden kanssa elävä ja aiemmin sairastanut voi usein saada Kalevan henkivakuutuksen.

Tuote- ja asiakaskokemuspäällikkö Sini Rakkola on työssään kohdannut monia suomalaisia, jotka uskovat, että sairaus poissulkee aina henkivakuutuksen saamisen. Samoin moni luulee, että ylipaino voi estää henkivakuutuksen saamisen, tai korottaa vakuutusmaksuja. Nämäkin ovat harhaluuloja, kun on kyse Kalevan henkivakuutuksesta.

”Monelle tulee yllätyksenä, että esimerkiksi diabetesta sairastava voi saada henkivakuutuksen meiltä.” Rakkola kertoo.

Hän korostaa, että Kalevan henkivakuutuksen myöntämisperusteet ovat erilaiset kuin esimerkiksi sairauskuluvakuutuksessa, jossa saatetaan terveysselvityksen perusteella rajata tiettyjä sairauksia pois vakuutuksen korvaavuuden piiristä.

Kalevan henkivakuutuksen terveysselvitys on hyvin suppea ja helppo täyttää, vastaat vain neljään terveydentilaasi koskevaan kysymykseen kyllä tai ei. Lääkärikäyntiä ei tarvita.

Laske henkivakuutuksen hinta

”Kalevan henkivakuutushakemuksessa kysytään syövän ja parin muun suomalaisille tyypillisen sairauden sairastamisesta ja niiden ajankohdasta. Henkivakuutuksen voi saada, kunhan tiettyjen sairauksien sairastamisesta on kulunut joko kolme tai viisi vuotta. Esimerkiksi aivoverisuonisairauden kohdalla aika on viisi vuotta ja syövän kohdalla kolme vuotta”, Rakkola selventää.

Saadakseen Kalevan henkivakuutuksen hakija ei saa käyttää muita päihteitä kuin alkoholia, eikä ole saanut olla tutkittavana tai hoidettavana alkoholinkäytön takia. Myös aiempi tai nykyinen kuntoutustuki ja työkyvyttömyyseläke ovat esteitä henkivakuutuksen saamiselle.
Henkivakuutusta ei myöskään voida myöntää, jos vakuutettava on juuri sillä hetkellä sairaslomalla.

Kahden hengen henkivakuutuksessa eli pariturvassa molemmilta vakuutettavilta tarvitaan terveysselvitys. Molempien on mahdollista hoitaa se itsenäisesti netissä, kun on hyvä hetki. Kun molemmat ovat vastanneet terveysselvityksen neljään kysymykseen, vakuutus on mahdollista saada voimaan parissa minuutissa.

”Henkivakuutuksen saa heti voimaan, jos molemmat täyttävät vakuutuksen ehdot eli mikään terveyskysymysten vastauksista ei estä heitä saamasta Kalevan vakuutusta”, Rakkola toteaa.

Kysymme seuraavat kysymykset Kalevan henkivakuutuksen terveysselvityksessä:

 

  • Oletko sairauslomalla?

  • Oletko paraikaa tai oletko ollut kuntoutustuella tai työkyvyttömyyseläkkeellä?

  • Käytätkö tai oletko käyttänyt huumeita tai muita päihteitä kuin alkoholia, oletko ollut hoidettavana tai tutkittavana alkoholin tai muun päihteen käytön vuoksi?

  • Onko sinulla ollut syöpä tai muu pahanlaatuinen kasvain viimeisen 3 vuoden aikana?

  • Onko sinulla ollut sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta tai aivoverisuonisairaus viimeisen 5 vuoden aikana?

Entä jos henkivakuutuksen saaminen jää kiinni jostakin yksittäisestä terveydentilaani koskevasta tiedosta?

”Tässä tapauksessa kannattaa soittaa suoraan asiakaspalveluun, jossa neuvotaan miten tällaisissa tapauksissa, on parhainta edetä”, Rakkola neuvoo.

Kalevan vakuutusten asiakas- ja korvauspalvelun hoitaa If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike. Asiakaspalvelun tavoitat numerosta 010 19 19 19.
Kaleva myöntää jäsenetuhintaisen henkivakuutuksen yli 80 eri liiton jäsenille ja heidän puolisoilleen.

Näin ostat henkivakuutuksen