Sairastettu syöpä ei ole este henkivakuutukselle

Julkaistu 11.6.2020

Koska sairastan astmaa, en voi saada henkivakuutusta. Koska minulla on ollut syöpä, en voi saada henkivakuutusta. Myyttejä molemmat! Sairauden kanssa elävä ja aiemmin sairastanut voi usein saada henkivakuutuksen.

Tuote- ja asiakaskokemuspäällikkö Sini Rakkola on työssään kohdannut monia suomalaisia, jotka uskovat, että sairaus poissulkee aina henkivakuutuksen saamisen.

”Monelle tulee yllätyksenä, että esimerkiksi astmaa sairastava voi saada henkivakuutuksen meiltä.” Kalevassa työskentelevä Rakkola kertoo.

Hän korostaa, että Kalevan Primus-henkivakuutuksen myöntämisperusteet ovat erilaiset kuin esimerkiksi sairauskuluvakuutuksessa, jossa saatetaan terveysselvityksen perusteella rajata tiettyjä sairauksia pois vakuutuksen korvaavuuden piiristä.

Kun ajatellaan Primus-henkivakuutuksen terveysselvitystä, se on hyvin suppea ja helppo täyttää, vastaat vain terveydentilaasi koskeviin kysymyksiin kyllä tai ei. Lääkärikäyntiä ei tarvita.

”Primus-henkivakuutushakemuksessa kysytään syövän ja muutamien muiden suomalaisille tyypillisten sairauksien sairastamisesta ja niiden ajankohdasta. Henkivakuutuksen voi saada, kunhan nimetyn sairauden sairastamisesta on joko kolme tai viisi vuotta, sairaudesta riippuen. Esimerkiksi aivoverisuonisairauden kohdalla aika on viisi vuotta ja syövän kohdalla kolme vuotta”, Rakkola painottaa.

Saadakseen Kalevan henkivakuutuksen hakija ei saa käyttää muita päihteitä kuin alkoholia, eikä saa saa olla ollut tutkittavana eikä hoidettavana alkoholin takia. Sairauslomalla oleminen juuri nyt, ja aiempi tai nykyinen kuntoutustuki ja työkyvyttömyyseläke ovat esteitä henkivakuutuksen saamiselle.

Kysymme seuraavat kysymykset Kalevan henkivakuutuksen terveysselvityksessä:

 

  • Oletko sairauslomalla?

  • Oletko paraikaa tai oletko ollut kuntoutustuella tai työkyvyttömyyseläkkeellä?

  • Käytätkö tai oletko käyttänyt huumeita tai muita päihteitä kuin alkoholia, oletko ollut hoidettavana tai tutkittavana alkoholin tai muun päihteen käytön vuoksi?

  • Onko sinulla ollut syöpä tai muu pahanlaatuinen kasvain viimeisen 3 vuoden aikana?

  • Onko sinulla ollut sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta tai aivoverisuonisairaus viimeisen 5 vuoden aikana?

Entä jos henkivakuutuksen saaminen jää kiinni jostakin yksittäisestä terveydentilaani koskevasta tiedosta?

”Tässä tapauksessa kannattaa soittaa suoraan asiakaspalveluun, jossa neuvotaan miten tällaisissa tapauksissa, on parhainta edetä”, Rakkola neuvoo.

Primus-vakuutusten asiakas- ja korvauspalvelun hoitaa If. Asiakaspalvelun tavoitat numerosta 010 19 19 19.

Kaleva myöntää jäsenetuhintaisen henkivakuutuksen monien eri järjestöjen jäsenille puolisoineen.

Näin ostat henkivakuutuksen