« Kaikki ajankohtaiset

2.8.2023

Esiurheilijat tekivät 3 ennätystä Kalevan kisoissa

Henkivakuutusyhtiö Kalevan esiurheilijat tekivät 3 ennätystä Kalevan kisoissa, jotka pidettiin Lahdessa viime viikonloppuna.

Henkivakuutusyhtiö Kaleva on jo vuodesta 2015 tuonut esiurheilijoita Kalevan kisoihin. Tänä vuonna kisoissa oli kuusi esiurheilijaa, jotka yrittivät rikkoa omaa ennätystään. Kalevan esiurheilijat ovat paikallisten yleisurheiluseurojen alle 13-vuotiaita jäseniä. Henkivakuutusyhtiö Kaleva palkitsee esiurheilijoita niin hyvistä suorituksista kuin ennätystensä rikkomisista.

Uudet ennätykset moukarissa, keihäässä ja kuulantyönnössä

Kuudesta esiurheilijasta 3 rikkoi ennätyksensä, ja he saivat palkinnoksi 100 euron urheilulahjakortin sekä 100 jäätelöä.

Uudet ennätykset ja niiden tekijät ovat:

  • Miesten moukari, 28,80 m, Eero Leminen, Heinolan Isku
  • Miesten keihäs, 38,58 m, Tomas Mäkinen, Lahden Ahkera
  • Naisten kuula, 4,96 m, Ronja Malmström, Iitin Pyrintö

Hyvästä suorituksesta puolestaan palkittiin kolme muuta esiurheilijaa. Palkinnoksi kukin sai 50 euron urheilulahjakortin sekä 50 jäätelöä.

Palkitut esiurheilijat olivat:

  • Miesten pituus, Veeti Seppälä, Lahden Ahkera
  • Naisten keihäs, Elsa Kemppainen, Lahden Ahkera
  • Naisten korkeus, Jasmiina Kärkkäinen, Lahden Ahkera

Esiurheilijana pääsee kokemaan jotain ainutlaatuista

Meille Kalevassa Kalevan kisat ovat kesän kohokohta, ja urheilun lisäksi huomiomme keskipisteenä ovat lapset ja nuoret, joiden liikuntaa ja urheilua haluamme tukea.

Haluamme kannustaa nuoria yleisurheilun pariin. Mahdollistamme nuorille esiurheilijoillemme jotain ainutlaatuista. Palkintojen lisäksi esiurheilijat pääsevät kokemaan suuren kisan tuntua, kun he koettavat ennätyksiään omissa lajeissaan ennen varsinaisia kilpailijoita.

Kalevan esiurheilijana saa maistiaisen ammattiurheilijan elämää. Perinteisesti osa esiurheilijoista osallistuu Kalevan järjestämään mediatilaisuuteen Kalevan kisoissa, ja heitä haastatellaan osana mediatilaisuuden ohjelmaa.

Ensi vuonna Kalevan kisat pidetään Vaasassa, jolloin esiurheilijat valitaan Vaasan seudun yleisurheiluseuroista. Esiurheilijahaku julkaistaan hyvissä ajoin ennen seuraavia Kalevan kisoja.

Kalevan kisojen nimi tulee Henkivakuutusyhtiö Kalevasta

Tiesitkö, että yleisurheilun SM-kisojen nimi juontaa juurensa yhtiömme nimestä? Lahden Stadionilla kisa-ajan komeillut 114-vuotias Kalevan Malja on henkilöstömme vuonna 1909 lahjoittama yleisurheilun kiertopalkinto. Tavoitteemme oli jo tuolloin kannustaa nuoria liikkumaan ja pitämään huolta terveydestään.

Maljaan kaiverrettu teksti “Ruumiillinen ja taloudellinen hyvinvointi päämäärämme” toimii ohjanuoranamme edelleen. Tänä päivänä haluamme kiinnittää yhä enemmän huomiota myös henkiseen hyvinvointiin. Liikunnalla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia mielen hyvinvointiin.

Lisätietoja

Tässä ovat Kalevan kisojen esiurheilijat (25.7.2023)
Lisätietoa Kalevan Maljasta