Suomen vanhin henkivakuutusyhtiö Kaleva otti ensimmäiset vakuutushakemukset vastaan 1. päivänä joulukuuta 1874. Ensimmäiset markkinoille tuodut vakuutustuotteet olivat jo tuolloin moderneja. Riskivakuutuksella varaudutaan kuoleman varalta, säästöhenkivakuutukseen sijoitetaan varoja omaan tai lapsen tulevaisuuteen.

Kalevan vakuutukset

Kalevan uusmyynti on keskittynyt Kalevan ja Ifin kanssa yhteistyösopimuksen tehneiden ammattiliittojen ja toimihenkilöjärjestöjen jäsenten henki- ja tapaturmavakuutuksiin, Primus -vakuutuksiin. Tällä erikoisalueella Kaleva ja If ovat markkinajohtajia Suomessa.

Kalevalla on ollut valikoimissaan erilaisia henki-, säästö- ja sijoitusvakuutuksia, joiden myynti on päättynyt.

Ennen vuotta 1997 myönnetyt Kalevan yksilölliset henki-, säästö- ja sijoitusvakuutukset

Seuraavia, ennen vuotta 1997 Kalevasta otettuja vakuutuksia hoidetaan edelleen Kalevan ja Mandatum Lifen asiakaspalvelussa:

  • Kalevan Optimi-vakuutukset
  • Suurvakuutus (A)
  • Jatkuva Suurvakuutus (AJ)
  • Kuolemanvaravakuutus (K)
  • Elämänvaravakuutus (V)
  • Tavallinen henkivakuutus (Y)
  • Pariturva (AA)
  • Kahden henkilön vakuutus ensimmäisen kuoleman varalta (KK)
  • Kahden henkilön vakuutus jälkimmäisen kuoleman varalta (Q)

Kun haluat hakea korvausta, se onnistuu kätevimmin verkkopalvelussa. Kirjautuaksesi tarvitset Suomessa toimivan pankin verkkopankkitunnukset. Korvaus- ja asiakaspalvelun hoitaa Mandatum Life.

Ryhmäsampo

Ryhmäsampo on Primuksen edeltäjä. Aiemmin Kalevan hoidossa olleet Ryhmäsampo-vakuutukset on siirretty Ifin tietojärjestelmiin, Ifin hoito- ja korvauspalvelujen piiriin. Siirron yhteydessä Ryhmäsampo-vakuutukset ovat muuttuneet Ryhmäsampo Primus-vakuutuksiksi. Vuonna 2015 Ryhmäsampo Primuksen nimi muuttui Primuksesi.

Kun haluat hakea korvausta, se onnistuu kätevimmin Ifin Omat sivut-verkkopalvelussa. Verkkopalveluun kirjautuaksesi tarvitset Suomessa toimivan pankin verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Korvaus- ja asiakaspalvelun hoitaa If Vahinkovakuutus Oyj.

Järjestöjäsenten jäsenedut

Henkivakuutus kuoleman varalle

Suomen edullisin henkivakuutus turvaa perheesi taloushuolilta, jos sinulle sattuisi pahin.

Lue lisää

Aikuisen tapaturmavakuutus

Sinulle joka etsit joustavaa ja edullista vakuutusta.

Lue lisää

Lapsen tapaturmavakuutus

Helppo, kattava ja edullinen lapsivakuutus tapaturmien varalle. Myös urheilevalle!

Lue lisää