Useat tekemämme tutkimukset osoittavat, että henkivakuutuksen merkitystä omassa elämässä ei ymmärretä tai vakuutusta ei tunneta. Pyysimme yhdeksää sosiaalisen median vaikuttajaa pohtimaan henkivakuutuksen merkitystä omasta näkökulmastaan.

Tutustu kokemuksiin henkivakuutuksesta

Tutustu vaikuttajien kokemuksiin henkivakuutuksesta ja missä elämäntilanteessa he suosittelevat henkivakuutuksen ottamista. Miten tärkeäksi he kokevat henkivakuutuksen omassa elämäntilanteessaan?

 

Raakel @Hiljaila

”Ostin just henkivakuutuksen, ni saat ladattua deittisovelluksen Plus-version ainakin vuodeks, jos kuolen” -Kuului mieheni suusta, kun odotin esikoistamme kolme vuotta sitten.

Vaikka meillä kotona on aina puhuttu kuolemasta avoimesti (kiitos sairaalapappi äitini) ja rahasta puhuminenkin on ollut mutkatonta, ei mulle silti tullut mieleen henkivakuutuksen hankkimista. Ajattelin ensin, että herttistä, se on varmaan kallis.

 

Näin kirjoitti Raakel, Helsinkiläinen sosiaalisen median vaikuttaja, suositulla Instagram tilillään @hiljaila

  • Monesti näyttää olevan, ettei henkivakuutus tule mieleen tai sen oletetaan olevan kallis. Laskurilla näet, mitä henkivakuutus sinulle maksaisi.

 

Tehtävänimekkeenä Laura

LAURA_kalevavakuutus.jpg Perintö ei todellakaan ole se the juttu jota haluan jättää lapsilleni. Mutten halua jättää heitä kuitenkaan taloudellisesti turvattomaan tulevaisuuteen jos minulle tai puolisolleni sattuisi jotain. Koska meillä ei ole suurta vaurautta ehtinyt kertyä, niin turvaan perheeni taloudellisen tulevaisuuden Kalevan henkivakuutuksen avulla.

Tehtävänimekkeenä Laura -blogia kirjoittavan Lauran ajatuksia henkivakuutuksesta.

 

 

 

 

  • Nuorena harvoin tulee ajatelleeksi omaa tai puolison kuolemaa. On hyvä varautua, sillä ikävät yllättävät tilanteet tulevat nimenomaan yllättäen. Kun omaisuutta ei ole ehtinyt kertyä, henkivakuutuksen kerralla maksettava korvaussumma auttaa tilanteessa, jossa huolia riittää muutenkin.

 

Saijis by Saija Ritamäki

Muutama vuosi sitten elämässä tapahtui kaksi isoa käännekohtaa: ostettiin tämä nykyinen asunto ja oltiin tulossa vanhemmiksi pienelle pojalle. Silloin ensimmäistä kertaa mieleen nousi ajatus, että olisi hyvä varautua myös siihen pahimpaan. Henkivakuutuksen  hintoja kannattaa vertailla. Monet vakuutusyhtiöt saattaa antaa lyhytkestoisia alennuksia, mutta Kalevan hinta on vakaa ja merkittävästi edullisempi.

Näin bloggaaja ja some-vaikuttaja Saijis, kirjoitti itsensä vakuuttamisen tärkeydestä. Käy lukemassa lisää Saijis by Saija Ritamäki -blogista.

 

Enni Mörk - Ennin kengissä

Enni_IG.jpgElämä on jännä konsepti, kun sitä miettii kunnolla. Jokainen meistä syntyy matkalle, joka kaikella varmuudella päättyy. Kuulostaa dramaattiselta, mutta elämme kuollaksemme. Entä jos minun aikani kuitenkin koittaakin aikaisemmin kuin olin kuvitellut? Jos minulle kävisi jotain, olisinko turvannut lapseni arjen?

Lifestyle bloggaaja ja some-vaikuttaja Enni Mörk pohtii elämää ja henkivakuuttamista suositussa Ennin kengissä -blogissaan.

 

  • Oletko miettinyt, miten perheesi talous kestäisi, jos toista ei enää olisi? Yhteinen koti, lasten harrastukset ja totuttu arki eivät välttämättä olisi enää itsestään selvyyksiä.

 

Maria @mariakangaskortet

Maria_IG.jpg2016 toisesta munasarjastani tehtiin löydös, mikä ajoi tutkimuksiin ja lopulta leikkauspöydälle. Tuolloin henkivakuutus tuli ensimmäisen kerran mieleeni. Asuntolaina, 2 pientä lasta, yhteinen yritys – jos toiselle meistä kävisi se pahin, olisi toinen taloudellisesti aikamoisessa ahdingossa valtavan surun lisäksi. Henkivakuutus turvaa perheeni ja antaa mulle mielenrauhaa.

Maria Kangaskortet kirjoitti @mariakangaskortet -Instagram tilillään miten henkivakuutus turvaa hänen perhettään.

 

Julia @juliatoivola

Julia_Netti.jpgHenkivakuutukseni maksaa yhden lounaan verran kuukaudessa. Ja se on lasku, jonka maksan mieluusti - mutta toivon, että ei tarvitsisi koskaan hyödyntää. Uskoisin, että maksan mielenrauhasta. Mielenrauha itselleni on onnellisuutta. Kuoleminen on myös osa elämää ja olen aina osannut puhua siitä avoimesti. Se helpottaa. Henkivakuutus helpottaa kuoleman jälkeistä elämää, antaa tilaa sille tärkeimmälle, eli surutyölle. Henkivakuutus on epäitsekäs vakuutus omia läheisiä varten.

Suosittu bloggaaja ja some-vaikuttaja Julia kirjoittaa blogissaan, mitä henkivakuutus hänelle merkitsee.

 

 

 

 

Miia Metso

Miia-Metso.jpgJos puolisoni menehtyisi, minä ja lapset saisimme hoidettua asuntolainan henkivakuutuksen korvauksella. Mekin ollaan vielä suhteellisen nuoria ja terveitä, mutta onnettomuus tai vakava sairaus voi osua kenen vain kohdalle. Henkivakuutus on sellainen kulu, jota mielelläni maksan saamatta mitään konkreettista, käsin kosketeltavaa vastineeksi.

Lifestyle bloggaaja ja some-vaikuttaja Miia miettii miten pärjäisi jos puoliso kuolisi? Lue Miian blogista lisää.

 

 

Aino Rouhiainen

Aino-rouhiainen.jpgOon aina myös ajatellut, että itse selviän kaikesta, enkä ole pelännyt esimerkiksi terveyden puolesta tai muutenkaan. Lapsen saaminen on laittanut tämänkin asian uuteen näkökulmaan, sillä minä ja lapsen isä olemme hänelle tärkeimmät henkilöt maailmassa. Mitä jos minulle kävisi jotain, kuinka hän selviäisi ja pärjäisi? Tällaisia ajatuksia ei ole kiva ottaa esiin, mutta koska elämä on yllätyksellistä, on hyvä varautua myös siihen hetkeen jos jotain sattuu.

 

Ainon saadessa lapsen hän alkoi miettimään, mitä jos hänelle tai puolisolle tapahtuisi jotain. Miten perhe pärjäisi? Lue Ainon ajatuksia hänen blogistaan.

 

Irene Naakka

Irene-Naakka.jpgHenkivakuutus on epäitsekäs vakuutus – se otetaan muiden vuoksi. Yleinen harhaluulo on sekin, että henkivakuutus on turha. Harvemmin se sitä kuitenkaan on. Henkivakuutuksen tarve kannattaa miettiä oman elämäntilanteen mukaan. Lapsiperheessä henkivakuutus on hyvä olla: sillä voi mahdollistaa lapsille taloudellisesti turvatun tulevaisuuden, vaikkei olisi itse enää huolehtimassa heistä.

Irene Naakka on suosittu some-vaikuttaja ja bloggaala. Lue suositussa Mutsie -blogista lisää Irenen mietteitä henkivakuutuksesta.