KALEVA TÄYTTÄÄ 150 VUOTTA

Vuonna 2024 on kulunut 150 vuotta siitä, kun Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva sai toimiluvan ja myi ensimmäisen henkivakuutuksensa.

Isä ja lapsi kastelevat puutarhassa kukkia.

 

Vuonna 1874 Suomi oli vielä köyhä maa, jota nälkävuodet olivat kurittaneet ankarasti. Henkivakuutusyhtiö Kaleva perustettiin turvaamaan tavallisen suomalaisen ja hänen perheensä toimeentuloa. 150 vuoden aikana suomalainen yhteiskunta on kehittynyt valtaisasti, mutta tarve henkivakuutuksille ei ole kadonnut. Päinvastoin: elintason noustessa ja suomalaisten perheiden velkaantuessa henkivakuutus on tärkeä tapa turvata perhe, jos pahin sattuisi.

Juhlimme pitkin vuotta

Juhlistamme 150-vuotista taivaltamme erinäisin teoin ja tempauksin. Lue alta, mitä kaikkea oikein on tapahtunut! Päivitämme juhlavuoden tempausten listaa vuoden kuluessa.

Juhlinnalle on syytä

Kaleva on yksi vakavaraisimmista henkivakuutusyhtiöistä Suomessa. Asemamme henkivakuuttajana on merkittävä, sillä turvaamme noin 221 000 suomalaista 13,4 miljardin euron turvasummalla kuoleman varalta otetuilla henkivakuutuksilla.

Lue lisää Kalevan viime vuoden vuosikertomuksesta

Vuosi alkoi urheilullisissa merkeissä

Tammikuussa julkaisimme yhteistyösopimuksemme Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON kanssa, ja samalla Kaleva otti haltuunsa TAHDON näyttelyssä olevan juoksupelin. Juoksupelissä voi testata kävelykuntoaan tai juosta kilpaa kaverin kanssa.

30.1. Suomen vanhin henkivakuutusyhtiö täyttää 150 vuotta

Kalevan malja julkisesti nähtäville

Maaliskuussa toimme TAHDON urheilumuseoon Kalevan maljan. Käyhän tutustumassa! Urheilun ja liikunnan tukeminen ovat pitkäikäisiä perinteitä Kalevassa: henkilöstömme lahjoitti vuonna 1909 Kalevan maljan yleisurheilun kiertopalkinnoksi.

14.3. Kalevan malja saapui TAHTOON

Lue lisää Kalevan maljasta ja Kalevan kisoista

Kalevan malja vitriinissään.

 

Kalevan maljalle syntyi kaksonen

Teetätimme Kalevan maljasta replikan kertomaan Kalevan ja yleisurheilun tarinaa. Kun alkuperäistä maljaa tarvitaan muualla, replika on näytillä urheilumuseossa. Replikan tunnistaa vain parista pienestä asiasta:

Lue lisää replikasta kertovasta uutisesta

Hopeaseppä Mauri Haapamäki työstämässä Kalevan maljan replikaa.

 

Tukea vanhempansa menettäneille

Toukokuussa lahjoitimme Nuoret Lesket ry:n lasten ja nuorten vertaistukitoimintaan rahaa. Lahjoitussumma syntyi siitä, miten monta metriä yhteistyökumppanimme Ifin työntekijät juoksivat urheilullisessa tempauksessamme.

17.5. Henkivakuutusyhtiö Kaleva lahjoittaa 3 781,80 euroa Nuoret Lesket ry:lle

Uusi Kalevan kannustin -stipendiohjelma tukemaan alle 18-vuotiaiden hyvinvointia

Perustimme lasten ja nuorten liikuntaa tukevan stipendiohjelman 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ensimmäisenä vuonna jaettavana on jopa 100 000 euroa. 

Lue lisää Kalevan kannustin -stipendiohjelmasta

Hae Kalevan kannustin -stipendiä

Urheiluvarusteissa olevia hymyileviä lapsia.

 

Osallistu arvontaan

Arvomme joka kuukausi Finnkinon elokuvaliput uutiskirjeen tilaajien kesken. Tilaa uutiskirjeemme alla olevalla lomakkeella ja osallistut arvontaan!

Voittajille ilmoitamme sähkäpostitse voitosta.

Kalevan ja yleisurheilun historiaa

150 vuotta vakuutuksia, 150 vuotta urheilua

1800-luvulla Suomi oli köyhä maa, ja perheen huoltajan kuolema todellinen uhkakuva.

Lue lisää

Kalevan malja – uuden hyvinvoinnin symboli

1909 Vakuutusyhtiö Kalevan työntekijät näyttivät esimerkkiä kannustamisessa ja lahjoittivat SM-kisoihin kiertopalkinnon.

Lue lisää

Kalevan kisat – suomalaisten oma kilpailu

Vuonna 1910 alkanut kilpailu Kalevan maljasta antoi nimen yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailuille.

Lue lisää

Liikunta lisää hyvinvointia

Liikunnan aloittaminen ja sen säännöllinen harrastaminen kasvattaa fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Erityisesti lasten ja nuorten kannustaminen liikunnan pariin on koko yhteiskunnan etu.

Lue lisää

Valmennus kuuluu urheilun ytimeen

Ilman osaavaa valmentajaa urheilijan on vaikea menestyä.

Lue lisää

Teknologian parantaa urheilutuloksia

Yleisurheilun tarina kulkee teknisen kehityksen rinnalla ja välillä sen kärjessä.

Lue lisää

Taloudellinen hyvinvointi tuo turvaa

Suomalaisessa urheilussa korostui 1980-luvulle saakka amatööriurheilun ideaali, jonka mukaan urheilun piti pysyä harrastuksena.

Lue lisää

Viestikapulan kantajia kaikki

Viestijuoksuilla on tärkeä merkitys laskettaessa Kalevan maljan pisteitä.

Lue lisää

Pitkäjänteisyys tuo tulosta ja turvaa

Huippu-urheilijan ura sopii vertaukseksi koko elämänmittaisesta suunnittelusta.

Lue lisää

Lasten hyvinvointi turvaa tulevaisuutta

Niin suomalaisen urheilun kuin koko yhteiskunnan menestys tulevaisuudessa riippuu siitä, miten onnistumme edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia.

Lue lisää

Kalevan historia vuosilta 1965–2015

Jussi Vauhkosen teos Selviytyjä valottaa Kalevan vaiherikasta historiaa.

Tämä kirja kertoo Suomen ensimmäisen henkivakuutusyhtiön, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kalevan, historiasta 1960-luvun lopulta näihin päiviin saakka. Kerrottavaa toki olisi aina Kalevan perustamisvuodesta 1874 alkaen, tai miksei kauempaakin, mutta tässä valitulle aikarajaukselle on kaksi perustetta. Ensinnäkin Kalevan satavuotishistoria  julkaistiin vuonna 1978, eikä siinä sanottu ole menettänyt pätevyyttään. Toiseksi tämän kirjan kohteena on Kalevan aika vakuutusyhtiö  Sammon kumppanina, ja se alkoi vuoden 1977 lopulta Kalevaa koetelleiden vaikeiden vaiheiden jälkeen.

Lue kirjaa pdf:nä